Kategorie
Skocz do zawartości

Remont - od czego zacząć?

Gość Jakub

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli chodzi o okna to polecam ten sklep: http://www.ekoplast-krakow.pl/. Mają naprawdę solidne i energooszczędne okna wykonane według najnowszej technologii. Oprócz okien na stronie kupicie również drzwi, bramy, rolety i wyroby z aluminium. Można się umówić na bezpłatne pomiary a salony mieszczą się w Krakowie.

• Odpowiedzi 225
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Wszystko zależy w jakim stanie masz dom i co trzeba zrobić. Zazwyczaj zaczyna się od robót najgrubszych, czyli hydrauliki, stolarki, drzwi, podłóg. To chyba najważniejsze. Potem ściany jeżeli wymagają prac. Na końcu meble. Jeżeli masz stare okna, to bezwględnie je wymień, zanim okaże się że są nieszczelne :)

• 2 tygodnie później...

Cześć. Jestem w trakcie wykańczania swojego domu. W bliskiej przyszłości czeka mnie założenie systemu alarmowego do mojego budynku. Zastanawiam się nad podobnymi rozwiązaniami jak tutaj: http://trans-sat.pl/kamery-warszawa, lecz nie jestem w tym fachowcem. Jak dowiadywałem się u jednego z monterów systemów alarmowych to doradził mi żebym zamontował oprócz zwykłego alarmu kamery przemysłowe. Czy to dobry pomysł?

• 1 miesiąc temu...

Ja podczas remontu brałem też pod uwagę inteligentne rozwiązania SmartHome żeby już za jednym zamachem zapewnić tez bezpieczeństwo w domu . Takie urządzenia nie są aż tak drogie jak by się wydawało i możnaje nabyć już nawet za kilkaset zł np takie jak te https://sklep.ferguson.pl/pl/p/SmartHome-zestaw-Security-Kit-z-Smart-WiFi-Plug/175 .

• 1 miesiąc temu...

Racja, najlepiej określić maksymalny budżet i poszukać fachowców. 

My też wnet chcemy przeprowadzić generalny remont. Zastanawiamy się nad wyborem podłogi pomiędzy panelami a podłogą drewnianą. 
Główną różnica pomiędzy nimi jest cena. Ale zastanawiamy się czy lepiej dołożyć trochę więcej i mieć podłogę w b.dobrym stanie przez kilkanaście lat czy kupić panele , dużo tańsze, ale czy wytrzymają kilkanaście długich lat?

• 6 miesięcy temu...
Ja obecnie jestem na etapie ostatecznych przygotowań do remontu. Kosztorys już mamy zrobiony, fachowcy są już zamówieni. Teraz tylko kupujemy sprzęty i muszę kupić zlew do mebli. Znalazłam dokładnie taki jak chciałam na stronie http://sklep-promar24.pl/ i muszę go zamówić.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Myślę, że odpowiedź jest prosta. Trzeba wybrać taką firmę, która robi kompleksowo projekt aranżacji, remont i wykończenie. Dogadujesz z nimi szczegóły, a oni robią wszystko od a do z. U mnie taką właśnie kompleksową usługę robiła firma d&d projekt. Nie musieliśmy się o nic martwić, oni byli przygotowani na każdą ewentualność, na każdy problem mieli rozwiązanie, które zresztą od razu konsultowali z nami. I teraz mamy przepięknie wyremontowany dom jak z obrazka :)

Jak jesteście w tracie remontu, to sprawdźcie, jak wybrać zamocowania: https://podpowiadamy.pl/jakie-zamocowania-wybrac-do-czego-opis-i-lista-zamocowan/. Jednym z najczęściej popełnianych błędów to nieodpowiedni wybór zamocowań do rodzaju podłoża. A to niestety może skończyć się tym, że np. ciężki szafki kuchenne spadną...

• 2 tygodnie później...

Nie zgodzę się z tym, że na samym początku warto zacząć od kupna materiałów - bez planu nakupujesz tylko niepotrzebnych produktów. Raczej bez większych problemów kupisz wszystko co jest Ci potrzebne, więc najpierw warto mieć dokładny plan. jedynymi produktami, jakie warto mieć od samego początku są faktycznie podstawowe narzędzia, zestaw gwoździ czy śrub (ten sprzęt i tak będzie Ci potrzebny). Możesz kupić wszystko w jednym typowo budowlanym sklepie, albo poszczególny produkty wybrać w sklepach mocno wyspecjalizowanych - na przykład bardzo duży wybór śrub znajdziesz w kristal.net.pl. Podsumowując: zacznij od przygotowania planu i kosztorysu. Najpierw wykonaj prace, które są najbardziej inwazyjne - ewentualne burzenie ścian, elektryka, później podłogi i tynkowanie. Rzeczy typu malowanie czy wykończenie zostaw oczywiście na sam koniec. 

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

• Dodaj nową pozycję...