Gość Billy Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Żeby to wszytsko miało sens , to najpierw myślę ,że trzeba się zastanowić ile się ma pieniądze na taki remont . Ja rozumiem ,że jeżeli planujesz remont to masz wystarczająco odłożonych pieniędzy .Wiadomo ,ze najlepiej robić wszytsko tak by było to na lata , czyli jak kupowac płytki na podłoge , farby , płytki do łazienki , to kupowac te porządne , ja już nie mówię tu o górnej półce , ale chociaz o tej średniej klasy . Dobrze jest też zaiwestowac w dobry osprzet elektryczny . czyli gniazdka , włączniki , puszki , rozgałęźniki itd . Tutaj to moge ci polecic ospela . Ma bardzo duży asortyment jeżeli chodzi o tego typu rzeczy . i co najwazniejsze , nie jest to chińszczyzna lecz polskie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sabina Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgadzam się z powyższym postem . najpierw trzeba sobie przeyślec ile sie chce przeznaczyc pieniedzy na remont , . Prawda jest taka ,ze nie ma sie co porywac z motyka na ksiezyc , czyli brac kredyty specjalnie na remont , tylko bardziej go zrobic z uzbieranych pieniędzy oczywiście jeśli się takowe posiada , Co do osprzętu elektrycznego , to jest taka sprawa ,ze bym tak powiedziała bardziej w trakcie już remontu . Również polecam osprzęt natynkowy jak i podtynkowy z ospela , mam gniazda pojedyncze z uziemieniem , pojedyncze i podwójne , łączniki jednobiegunowe z podświetleniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Brain May Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Hej w tą po świąteczną i zarazem przedsylwestrową niedziele . Nie będę pisac ,zę remont należy przede wszytskim rozplanowac na podstawie budżetu jakim dysponujemy bo to jest chyba oczywiste bardzo . Potem jak macie np duży przedpokój to dobrze jest mieć dwa właczniki świateł , jeden przy wejściu ,a drugi przy wejściu do pokoju .macie własnie np z Ospela , podświetlane , jednobiegnowe , dwugrupowe , dwugrupowe świecznikowe itd itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ace Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgadzam się z Brain May , co do remontu jak i również co do osprzętu elektrycznego z ospela. Warto zamówić u nich przez internet , Co do włączników to ja mam właśnie ten podświetlany.Ładnie to wygląda . A jedno z gniazdek mam podpasowany pod kolor ścian . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nicole Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Ospel ma bardzo fajne filmiki instruktażowe , tylko oczywiście przed instalacją , trzeba pamiętać oczywiście ,zę trzeba wyłączyć prąd w całym domu . Co do remontu , to jest cięzka sprawa zwłaszcza jak sie nie ma za dużo pieniędzy ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firekage Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Hej A czy znacie może jakąś sprawdzoną firmę z Łodzi, która wykonuje gładź gipsową? Chciałbym odświeżyć sobie ściany i zastanawiam się czy byłoby to dobre rozwiązanie... Co proponujecie w tym temacie? Myślicie, że np. to http://amarobud.pl/gladz-gipsowa-zabudowa-gk.html byłoby ok? Z góry dzięki za wszelkie rady w tej kwestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majeczka11 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Witam, szukam kogoś, kto mógłby podzielić się swoją opinią na temat farb polskiego producenta Farby Kabe. Na wiosnę będę malowała kuchnię i słyszałam, że dobre są do tego farby lateksowe, a tak się składa, że mam w pobliżu sklep i są tam też oprócz Śnieżki właśnie farby tej firmy. Przyznaję, że nigdy nie słyszałam o tej firmie, ale cenowo bardziej mi się opłaca taki zakup. Za wszelkie opinie o farbach Kabe z góry serdecznie dziękuję :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon507 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 My używamy tylko Magnata. Te farby są rewelacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerek Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Najlepiej od orientacji cenowej. Budżet jest bardzo ważny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Naughty girl Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Budżet to przede wszytskim . Potem od ewentualnej edukacji jeżeli zamierzamy aktywnie uczestniczyć w remoncie . farby najlepiej używać na prawdę dobrych sprawdzonych firm . Co do ospela , to czytałam ostatnio taki artykuł na wp . przeciwdrobnoustrojowy osprzęt elektryczny . Brzmi ciekawie . Mam od łączniki własnie , sprawują sie ok, ale takich ze jeszcze dbają o higienę to nie slyszalam wczesniej. Heh czego to człowiek nie wymysli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Budżet remontowy zawsze będzie elastyczny - nigdy nie wiadomo jakie "wypadki" czekają nas podczas pracy. Natomiast budżet wykończeniowy jak najbardziej jesteśmy w stanie ocenić. Wystarczy sugerować się cenami mebli w salonach meblowych. Kuchnia, czy meble na wymiar? Również idzie wycenić. Wystarczy zajrzeć w odpowiednie miejsce, np. http://mebest.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luke45 Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Remont trzeba zawsze zaczynać od zakupów. Najlepiej szukać miejsc, gdzie jest jak najtaniej, bo remont zawsze pochłania sporo pieniędzy. Ja wszystko zamawiałem przez Internet, nawet szpachlę fasadową ze stukpuk.pl. Opłaca się zamawiać wiele produktów, jest taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Margaa Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 no wiadomo że tak, ale do remontów trzeba podejść kompleksowo....od farb, szpachli, gładzi po detale jak nie wiem listwy czy gniazdka...mi trochę czasu zajęło wybranie tego wszystkiego ale w sumie udało się. osobiście uważam że wykończeniówka jest najcięższa...no i najwięcej pieniędzy pochłania. ale udało mi się dobrze niektóre rzeczy kupić jak np gniazdka i włączniki - trafiłam na firmę ospel -dobra jakość i nie jest cenowo zabijające.! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucass Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Do kuchni i szafek stosuję Online 3D kitchen planner kitchen plannerJedną z cech programu jest możliwość realizacji wysokiej jakości modeli 3D w projekcie.Nie wymaga instalacji, działa w trybie online, jest prosta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość smooth criminal Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 od czytania , zapoznania się z tematem jak to wszystko wygląda, choć moim zdaniem jak sie nie ma pojęcia na temat remontu to lepiej to powierzyc ekipie , która sie na tym zna . Oczywiście jakiejś zaufanej przez znajomych najlepiej. Rozplanowac nalezy również odpowiednio budżet , który trzeba przeznaczyć na remont .Potem wiadomo kupno artykułow , mebli i również nieodłącnzym elementem jest osprzet elektryczny . Bardzo dobrym na czasie jest osprzęt z ospela . Np teraz jest w sprzedazy , weszłam kolekcja sonata nowe srebro z miedzią przeciwdrobnoustrojową Cu+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kinia Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Ciężko trafić na profesjonalną firmę, która dopasuje projekt do potrzeb rodziny, podpowie, zaproponuje własne funkcjonalne rozwiązania.. My skorzystaliśmy z designoff.com.pl, później poleciłam ich koleżance i miała podobne zdanie, że stają na wysokości zadania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dora80 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Remont najlepiej jest zacząć od wymiany stolarki okiennej, hydrauliki w łazience, ewentualnie elektryki (jeśli potrzeba zmienić położenie gniazdek), drzwi a następnie zabrać się za remont podłóg. Mnie się marzy taki generalny remont, tylko że wtedy musiałabym załatwić sobie mieszkanie zastępcze, bo koszmarnie jest mieszkać i remontować się w tym samym miejscu i czasie :). Od siebie tylko dodam, że do pokoju koniecznie panele podłogowe, natomiast w kuchni, łazience, przedpokoju idealnie sprawdza się płytki. Ja zamawiałam z https://sklep.paradyz.com/produkty/plytki-podlogowe--przedpokoj, płytki są wytrzymałe i jest bardzo duży wybór. Resztę, jak już się uporasz z tym najgorszym bałaganem- można robić później- na bieżąco już. Najgorszy brud jest z gładzi i chyba wymiany okien, potem już jakoś pójdzie :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZosiaA Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 A za reklamę ile płacą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej.k Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 tak, jak pisali poprzednicy - w pierwszej kolejności musisz określić budżet, żeby wiedzieć na co możesz sobie pozwolić, później poszukaj inspiracji i określ, jak chcesz, żeby wyglądało Twoje mieszkanie, przy okazji sprawdzaj ceny materiałów i wyposażenia mieszkania w sklepach, żeby mieć pewność, że będzie Cię na nie stać kolejny etap to poszukiwanie ekipy remontowej -może nie być łatwo, ale warto popytać znajomych (ten sposób zadziałał w moim przypadku, a starszy pan Józef z synem zrobili nam pełny remont - jeżeli jesteś z Wrocławia na PW dam Ci do niego numer tel.) lub w internecie (ale pamiętaj, że w internecie możesz trafić na kryptoreklamy, dlatego warto takie polecenia zweryfikować poszukując opinii na temat rekomendowanych firm), ekipa remontowa powinna pomóc Ci zweryfikować ceny dotyczące materiałów - załóż sobie margines błędu w wyliczeniach, bo lepiej, żeby po remoncie zostały Ci pieniądze niż, żeby miało Ci ich zabraknąć przed końcem, jak okaże się, że pojawiły się nieoczekiwane i trudne do przewidzenia wydatki. Na koniec miej na uwadze, że po remoncie pozostanie bałagan, nawet dobra ekipa remontowa nie zostawi Ci mieszkania gotowego do wprowadzenia się. Dlatego pamiętaj, że musisz wygospodarować czas na posprzątanie mieszkania przed wniesieniem mebli. Ewentualnie (pod warunkiem, że wystarczy Ci budżetu) rozważ zatrudnienie firmy sprzątającej (ja korzystałem z firmy Bryliant - sprzątanie pobudowlane we Wrocławiu, z tego co wiem to świadczą też usługi w Warszawie, ale z poszukiwaniem firmy sprzątającej to tak samo jak z ekipą remontową - patrz wyżej), która posprząta Ci wszystko na błysk.Generalnie życzę powodzenia bo remont to nie jest łatwa rzecz nawet ze świetną pomocą ja przynajmniej cały czas byłem pod lekkim stresem czy wszystko wyjdzie dobrze i przede wszystkim, czy wystarczy na moje pomysły kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
producentokien Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Na początku remontu warto zainwestować w wymianę okien, a tym samym w godnego zaufania producenta okien producent okien. Solidne okna posłużą nam na lata dając komfort i ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edzia111 Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Poszukaj ekipy zamów wcześniej meble jeżeli bierzesz na wymiar bo te roboty też trwają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marines555 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Po remoncie najgorsze jest sprzątanie. W razie czego osobom ze Śląska polecam firmę http://sprzatanie-katowice.com.pl/Firma zajmuje się sprzataniem zarówno jednorazowym jak i regularnym więc nie trzeba się wiązać umową na długie miesiące. Świadczą kompleksowe usługi zaczynając od sprzatania prywatnych mieszkań i domów poprzez biura a kończąc na myciu okien na wysokościach. Bardzo profesjonalne wykonanie pracy, polecam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barbara78 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 najlepiej od kosztorysu, tak żeby w trakcie nic nas nie zaskoczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rachela27 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Sporządzenie dobrego kosztorysu to podstawa. Trzeba wcześniej poznać kwoty, aby dokładnie określić, na co nas stać. Lepiej nie zaczynać remontu bez rozeznania w kwestiach finansowych, aby nie przeżyć rozczarowania, że nagle brakuje pieniędzy na dokończenie prac remontowych i wszystko musi przedłużyć się mocno w czasie. Warto również przygotować się od strony materiałów i to najlepiej po wcześniejszym rozeznaniu, gdzie i co jest oraz w jakiej cenie. Dobrze, jak większość materiałów można kupić w jednym miejscu, bo wtedy można liczyć na spore promocje, jak np. w http://artcorestudio.pl/ z Warszawy. Jeżeli korzystamy z pomocy fachowców, to trzeba też pamiętać, że ci lepsi mają zarezerwowane terminy z naprawdę dużym wyprzedzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arystokratka Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Trzeba też na samym początku wszystko dokładnie wymierzyć. Dobrze jest też mieć wizję tego, jak wnętrze ma być rozplanowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi