Gość Patrycja Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Czy muszę uzyskać zgodę wspólnoty na montaż klimatyzacji w mieszkaniu? Słyszałam, że ze względu na to, że część urządzenia wystaje na zewnątrz budynku, taka zgoda może być potrzebna, ale nie jestem pewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kliner Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Potrzebna będzie zgoda właściciela budynku, jeśli nie jesteście nim Wy. To tak samo jak wynajmujesz mieszkanie i chcesz założyć internet. Też potrzebujesz zgodę właściciela. Co do samych rodzajów i serwisowania klimatyzacji to sobie wejdź tu http://taborklima.pl/klimatyzacja być może też pomogą rozwiązać problem i ewentualnie coś doradzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michallina Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 w takim przypadku zgoda jest niezbędna, lepiej się o nią postaraj bo potem mogą być kłopoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StrefaKlimatyzacji Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Jeśli klimatyzator montowany jest na elewacji budynku zarządzanego przez wspólnotę mieszkaniową to zgoda jest wymagana. Nie ma takiego obowiązku, jeśli klimatyzator zamieszczony zostanie na balkonie - ale dla pewności lepiej zawiadomić o tym wspólnotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkaa Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 ja wolałam zgłosić, ale nie było problemu z uzyskaniem zgody. Gdyby ktoś szukał dobrej firmy od klimatyzacji to polecam http://climag.pl/, która u nas montowała. Bardzo solidni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fashion.victim Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zdecydowanie zgoda jest potrzebna w takim przypadku, żeby potem nie było niepotrzebnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankky Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 jak jest zgoda właściciela budynku to czy sąsiedzi mogą prostestować i sie nie zgodzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi