Gość zuzka Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Mam do zagospodarowania ogródek 10m x 10m. Niezbyt lubię bawić się w ziemi dla tego pomyślałam o jakiś kwiatach wieloletnich. Czy macie z tym doświadczenie? Co polecacie i kiedy powinnam zacząć sadzić takie wieloletnie kwiaty ogrodowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malaala Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Dianthus deltoides ‘Albiflorus - goździk kropkowany to moim zdaniem ładnie wyglądająca bylina nie potrzebująca szczególnej troski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian33 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Jeżeli już mowa o o grodach to chciałbym się zapytać jaki nawóz polecacie do trawy? Po zimie trawnik przed domem wygląda kiepsko i w ogólnie nie rośnie, czy można jakoś temu zaradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malaala Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Jeżeli już mowa o o grodach to chciałbym się zapytać jaki nawóz polecacie do trawy? Po zimie trawnik przed domem wygląda kiepsko i w ogólnie nie rośnie, czy można jakoś temu zaradzić?Ja posypałam Florovitem. Trawnik pięknie rośnie. Nie wiem jaka jest teraz jego cena, lecz ja płaciłam około 100 zł za 25l. Moim zdaniem warto ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elka2002 Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Lilie wyglądają zawsze pięknie i pasują to każdego ogrdodu. Tutaj http://florexpol.eu/312-liliemożna je kupić. Wybór jest naparwdę świeny. Takie kwiaty można potem ścinać i wręczyć komuś złożony z nich bukiet lub wstawić do wazonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Katrina Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Też chcielibyśmy coś w ogrodzie zaaranżować, tylko nie wiem właśnie jakie rośliny do siebie pasują. Macie jakieś propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ogrodniczka Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 A jak twój ogródek ma wyglądać? Jaki Ma kształt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakarat Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Koniecznie zobaczcie sobie najpiękniejsze róże do ogrodu na stronie Floribunda . Można tam się wiele dowiedzieć na temat różnych gatunków róż. Przede wszystkim należy decydować się na takie, które będą miały odpowiednie warunki u nas i będą pasowały do reszty roślinności. Róże pięknie wyglądają i wcale nie są trudne w pielęgnacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawnastrona Opublikowano 1 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 Polecam posypać Florovitem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amoniaczek2 Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 Moim zdaniem byliny. Co roku kwitną, wybierz gatunki rozkwitające w różnych terminach. od wiosny do jesieni. Jako skupiające perspektywę możesz użyć krzewu, ale polecam takie o smukłym pokroju. Rośliny warto sadzić w szpalerach albo kępach aby można było wokół nich łatwo kosić. Bardzo duży wybór masz na https://www.podkarpackiesady.pl/. Tam są opisane wymagania roślin, kiedy kwitnie i jak duże rosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 13 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 Niezawodne epipremnum, zamiokulkas, sensewierie, agleonemy, anturium tylkoo nie wpadać w szał opiekuńczości, przesadzić do ziemi w miare dobrej jakości rozluźnionej perlitem i podlewać jak ziemia bedzie suchuteńka (test palca) nie radze wpadać w szał kupowania roślin, zanim się ją weźmie do domu poczytać jakie powinno być stanowisko i czy tam gdzie ją chcemy postawić będzie jej dobrze i poprostu poczytać o roślince.Pachira też nie jest problematyczna:https://gardeneo.pl/pachira Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anastazja55 Opublikowano 29 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2021 Do ogrodu kocham róże ;) Ale nie tylko piękne sa też dalie czy np narcyzy, które np są dostępne tutaj https://www.cebule.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Beata Opublikowano 19 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Wybór roślin do ogrodu jest bardzo ważny i warto skonsultować go ze specjalistą. Polecam usługi firmy ogrodniczej Zielony m2, która wykonała projekt mojego ogrodu. Ogród jest bajeczny, a ja cieszę się nim każdego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepke Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Szanowni Państwo, przymierzam się do realizacji ogrodu (100m²) i tarasu. Jakie rośliny/krzewy/drzewka mogą Państwo zaproponować przy ziemi, która jest gęsta, ciężka, zbita, tłusta (prawdopodobnie czarnoziem)? Czy rownież mogą Państwo pokazać realizacje swoich ogrodów, jak i tarasu? Czy ktoś poza tym zamawiał sadzonki przez internet?https://www.podkarpackiesady.pl/10-drzewa-ozdobne-lisciaste/2 Nie ukrywam, ze cena ozdobnych roślin zainteresowała mnie i zastanawiam się czy czegoś nie zamówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jolanta Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2022 U mnie sporo odmian wieloletnich, co roku w sumie coś dokupuję. W tym dodatkowo zainwestowałam w gazony ogrodowe z jońca, coś jak donice. Chcę z nich zrobić skalniaki, można je łączyć ze sobą co jest świetnym rozwiązaniem uważam i piękną ozdobą każdego ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolna Opublikowano 7 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2022 Jeśli chcesz, aby Twój ogród odwiedzały motyle, to koniecznie zajrzyj do tego artykułu: https://ogrodolandia.pl/ogrod-dla-motyli . Myślę, że pomoże Ci on także w wyborze odpowiednich roślin pod tym kątem. Jeżeli chodzi o rośliny to naprawdę wybór jest bardzo duży i każdy znajdzie coś dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwonaxxx Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Moim ostatnim odwiedzonym miejscem była właśnie szkółka roślin . Ogólnie wybór okazał się naprawdę bardzo dobry, dodatkowo tutaj bez problemu wybrałam coś odpowiedniego do swojego ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marlena Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 Firma ogrodnicza Magic Gardens wykonuje świetne aranżacje ogrodów. Polecam skorzystać z ich usług. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magda Opublikowano 2 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia Mnie akurat najbardziej spodobała się oferta jaką posiada szkółka drzew i krzewów ozdobnych Białystok . Ogólnie wybór tutaj okazał się tak duży, że bez problemu znalazłam coś odpowiedniego dla siebie i to w atrakcyjnej cenie co jest też wielkim plusem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izabellla Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia Jak macie własny dom, pewnie że posiadacie również duży ogród. Aby zawsze on był w dobrym stanie, warto jest zadbać o stan sprzętu ogrodowego z którego korzystamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleszczak Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego A skoro już jesteśmy w temacie ogrodu, to ja tak sobie myślę, że przydałaby mi się wędzarnia na działkę . Powiem szczerze, że ja od jakiegoś czasu zacząłem przywiązywać dużą wagę do tego, co jem i zmieniłem dietę. Zdecydowanie wolę przyrządzić sobie sam mięso wędzone, czy wędlinę, niż kupić ją w sklepie, bo wiem z czego jest zrobiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi