dragon1946 Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 witam. Mialem umowe o prace tymczasowa na czas okreslony (z miesiaca na miesiac) i niestety kilka dni wczesniej byla impreza na ktorej byly rozne sposoby poprawienia sobie nastroju. I niestety konsekwencja tego byly testy w pracy na obecnosc narkotykow, ktore niestety wyszly pozytywnie... mialem umowy co miesiac nowe i umowa na czas okresleny . Dam rade przerobic je tylko w tym zeby bylo za porozumieniem a nie dyscyplinarnie? chodzi mi o rejestracje w UP. zmieniy zostala by tylko powod rozstania. dziekuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
larysa. Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Lol, widać dobry towar był, bo trzyma cie do dziś...myślę, że jak zakorektorujesz i postawisz parafkę powinno być okey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 nie korektor i parafka ale cos wlasnie takiego myslisz ze nie ma magikow ktorzy tak zrobia ? tylko teraz czy by to przeszlo.. kolego nie zycze Ci takiej sytuacji bo jestem osoba myslaca o zyciu itd i konkretnie zle mi z tym ze przez glupi wybryk moge miec zjebane duzo duzo wiecej w zyciu bo zawsze moze sie trafic dobra praca ale... ale wlasnie swiadectwo.. wiec jesli mozesz to pomoz jak potrafisz a doluj jeszcze bardziej bo sa juz od tego inne osoby.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 witam. Mialem umowe o prace tymczasowa na czas okreslony (z miesiaca na miesiac) i niestety kilka dni wczesniej byla impreza na ktorej byly rozne sposoby poprawienia sobie nastroju. I niestety konsekwencja tego byly testy w pracy na obecnosc narkotykow, ktore niestety wyszly pozytywnie... mialem umowy co miesiac nowe i umowa na czas okresleny . Dam rade przerobic je tylko w tym zeby bylo za porozumieniem a nie dyscyplinarnie? chodzi mi o rejestracje w UP. zmieniy zostala by tylko powod rozstania. dziekuje pozdrawiamNa forum prawnym nie udzielamy porad jak oszukać prawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobi Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 W świadectwie pracy wystawionym przez pracodawce będziesz miał dyscyplinarne a nie za porozumieniem a fałszowanie dokumentów jest przestępstwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
larysa. Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Tak dla twojego otrzeźwienia: Art. 270 KK§ 1. Kto, w celu użycia za autentyczny, podrabia lub przerabia dokument lub takiego dokumentu jako autentycznego używa, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. §3 Kto czyni przygotowania do przestępstwa określonego w § 1, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Może bądź po prostu na tyle dorosły, aby ponieść konsekwencje swojego wybryku. Cóż...chwile przyjemności kosztują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZosiaA Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 ....dodam tylko, że po tym jak poprawisz czyli sfałszujesz dokument możesz jeszcze bardziej (używając twojego słownictwa) zje....ć sobie życie.Trudno dostać pracę po kryminale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobi Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Miejmy nadzieje, że kodeks karny bardziej przemówi Ci do rozsądku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon1946 Opublikowano 24 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 sytuacji swojej nie poprawie a znajac zycie szybko pogorsze.. Macie racje jezeli sie cos robi sprzecznego (W tym przypadku z regulaminem pracy) to trzeba miec swiadomosc ze moga zostac poniesione konsekwencje i trzeba bedzie poniesc kare a nie probowac ja ominac glupkowatym sposobem, ktory przyciagnie kolejne i to duzo wieksze klpoty.. jak nigdy tak teraz odczulem wielkie zrozumienie w kazdej z odpowiedzi i za to Pansstwu dziekuje. A sswiadectwa pracy juz w jakis sposob nie cofne pewnie tak ? i napewno nie pozostaje mi juz nic innego jak pokazywac takie swiadectwo ? czy lepiej w nastepnych cv nie pisac tej firmy ? to juz chyba nie jest przestepstwem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZosiaA Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Zależy:1) ile czasu pracowałeś w tej firmie? czy nie szkoda tego stażu ukryć?2) może to taka praca że raczej nie przyniesie chluby doświadczenie w następnej pracy?3) nie musisz tego świadectwa pokazywać i to nie jest przestępstwo4) spróbuj, może pracodawca da się przekonać i rozwiąże z tobą umowę na zasadzie porozumienia stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi