Kategorie
Skocz do zawartości

sfalszowanie swiadectwa pracy

dragon1946
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam. Mialem umowe o prace tymczasowa na czas okreslony (z miesiaca na miesiac) i niestety kilka dni wczesniej byla impreza na ktorej byly rozne sposoby poprawienia sobie nastroju. I niestety konsekwencja tego byly testy w pracy na obecnosc narkotykow, ktore niestety wyszly pozytywnie... mialem umowy co miesiac nowe i umowa na czas okresleny . Dam rade przerobic je tylko w tym zeby bylo za porozumieniem a nie dyscyplinarnie? chodzi mi o rejestracje w UP. zmieniy zostala by tylko powod rozstania. dziekuje pozdrawiam

nie korektor i parafka ale cos wlasnie takiego myslisz ze nie ma magikow ktorzy tak zrobia ? tylko teraz czy by to przeszlo.. kolego nie zycze Ci takiej sytuacji bo jestem osoba myslaca o zyciu itd i konkretnie zle mi z tym ze przez glupi wybryk moge miec zjebane duzo duzo wiecej w zyciu bo zawsze moze sie trafic dobra praca ale... ale wlasnie swiadectwo.. wiec jesli mozesz to pomoz jak potrafisz a doluj jeszcze bardziej bo sa juz od tego inne osoby.. Pozdrawiam

witam. Mialem umowe o prace tymczasowa na czas okreslony (z miesiaca na miesiac) i niestety kilka dni wczesniej byla impreza na ktorej byly rozne sposoby poprawienia sobie nastroju. I niestety konsekwencja tego byly testy w pracy na obecnosc narkotykow, ktore niestety wyszly pozytywnie... mialem umowy co miesiac nowe i umowa na czas okresleny . Dam rade przerobic je tylko w tym zeby bylo za porozumieniem a nie dyscyplinarnie? chodzi mi o rejestracje w UP. zmieniy zostala by tylko powod rozstania. dziekuje pozdrawiam

Na forum prawnym nie udzielamy porad jak oszukać prawo.

Tak dla twojego otrzeźwienia:

Art. 270 KK

§ 1. Kto, w celu użycia za autentyczny, podrabia lub przerabia dokument lub takiego dokumentu jako autentycznego używa, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

§3 Kto czyni przygotowania do przestępstwa określonego w § 1, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Może bądź po prostu na tyle dorosły, aby ponieść konsekwencje swojego wybryku. Cóż...chwile przyjemności kosztują.

sytuacji swojej nie poprawie a znajac zycie szybko pogorsze..  Macie racje jezeli sie cos robi sprzecznego (W tym przypadku z regulaminem pracy) to trzeba miec swiadomosc ze moga zostac poniesione konsekwencje i trzeba bedzie poniesc kare a nie probowac ja ominac glupkowatym sposobem, ktory przyciagnie kolejne i to duzo wieksze klpoty.. jak nigdy tak teraz odczulem wielkie zrozumienie w kazdej z odpowiedzi i za to Pansstwu dziekuje. A sswiadectwa pracy juz w jakis sposob nie cofne pewnie tak ? i napewno nie pozostaje mi juz nic innego jak pokazywac takie swiadectwo ? czy lepiej w nastepnych cv nie pisac tej firmy ? to juz chyba nie jest przestepstwem .

Zależy:

1) ile czasu pracowałeś w tej firmie? czy nie szkoda tego stażu ukryć?

2) może to taka praca że raczej nie przyniesie chluby doświadczenie w następnej pracy?

3) nie musisz tego świadectwa pokazywać i to nie jest przestępstwo

4) spróbuj, może pracodawca da się przekonać i rozwiąże z tobą umowę na zasadzie porozumienia stron

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...