Admin Księgowość Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Minister Finansów w drodze rozporządzenia zaniechał poboru podatku dochodowego od uzyskanych przez niektórych bezrobotnych w latach 2014-2015 świadczeń i środków przeznaczonych na szkolenia oraz podjęcie działalności gospodarczej. Zwolnienia podatkowe dla bezrobotnych odnośnie innych świadczeń wynikają wprost z ustawy o PIT. Natomiast zasiłek dla bezrobotnych trzeba wykazać w zeznaniu PIT-37. Powrót do artykułu: Pieniądze dla bezrobotnych na szkolenia i działalność gospodarczą bez PIT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Witam, wiele razy próbowałem dostać się na staż lub szkolenie z UP niestety graniczyło to z cudem zawsze były jakieś przeciwwskazania związane z przepisami dot.danego przedsięwzięcia dlatego postanowiłem karierę zabrać w swoje ręce i skorzystać z oferty prywatnych centrów szkoleniowych. Wybrałam Centrum Szkoleniowe Fundacji Rozwoju i Rachunkowości ponieważ posiadają szeroką ofertę kursów i szkoleń z działu księgowości. Jeśli ktoś jest zainteresowany ofertą więcej info www.frr.pl Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi