Gość Elwira Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Cześć, czy myślicie, że skalniaki w ogrodzie to dobry pomysł? Chciałabym odświeżyć ogród, ale nie do końca mam koncepcję. Widziałam u znajomych skalniaki w ogrodzie, ale nie jestem przekonana. A może macie jakiś inny pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patiks Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Jeśli są do tego warunki, to czemu nie? Wiadomo, że wszystko musi być dopasowane...Masz tutaj trochę gotowych przykładów - http://www.lukas-garden.pl/Nie twierdzę, że to od razu musi być identyczne, ale przyznajcie, że całkiem nieźle to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allonzo13 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Wszystko zależy od gustu i koncepcji na taki skalniak. Muszę przyznać, że kamień ogrodowy bardzo ładnie się komponuje z wieloma roślinami i efekt może być naprawdę ładny :) Tym bardziej, że i w samym kamieniu wybór jest duży, zobacz choćby tutaj http://marmurowe.pl/pl/12-kamien-ogrodowy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madziatrenczyn Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 ja zamawiałam akurat gotowy projekt, wrocławska firma empart i uwzglednili wlasnie skalniaki, chociaz nie myslalam zeby je miec w ogrodku. Powiem Ci, ze bardzo dobrze wyszlo, bo prezentuja sie super a z utrzymaniem nie ma wysilku. Mozesz tutaj zobaczyc projekty:http://empart-ogrody.pl/oferta/ogrody/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fashion.victim Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Mi osobiście taki pomysł bardzo się podoba. Z pewnością takie skalniaki będą ładną ozdobą ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magic992 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Jest bardzo dużo pomysłów w urządzeniu ogrodu, ale kamień dekoracyjny np. piaskowiec , można wykorzystać też do np. małej fontanny albo rzeźby, na pewno te elementy urozmaicają ogród :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AniaK2050 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Skalniak to jak najbardziej dobry pomysł. Jeżeli chcesz takowy zrobić to dlaczego miał/a byś się powstrzymywać przed tym ? Skalniaki pięknie wyglądają, sama nie dawno robiłam z mężem skalniak w swoim ogrodzie, do niego zakupiliśmy kilka pięknych krzewów ozdobnych na początek. Ozdobne krzewy kupiliśmy w szkółce Ulińscy. Pierwsze koty za płoty, zastanawiamy się nad drugim skalniakiem, jeden to jednak za mało. Także namawiam do zabrania się za skalniak, poprawia nastrój i oczywiście upiększa nasz ogród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valer Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Jeśli masz duży ogród, to warto się również zaopatrzyć w odpowiedni sprzęt - dobrym przykładem może być chociażby coś z oferty http://www.traktorki-japonskie.pl/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalinakot123 Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Moim zdaniem takie skalniaki ładnie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epki Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Jeśli nie skalniak, to np. grill albo oczko wodne wykonane z kamienia. Podobają mi się realizacje z piaskowca GregBud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtzd Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Moim zdaniem jest to świetny pomysł:po pierwsze skalniak nie jest problematyczny w pielęgnacjipo drugie nie wymaga tam częstego podlewania jak wiele roślinPo trzecie jest to nie lada dekoracja ogrodu ( poniżej kilka ciekawych aranżacji) Dużą role w wyglądzie skalniaka odgrywają nie tylko rośliny. Ale również i kamienie. Warto jest poszukać ozdobnych kamieni w sklepach kamieniarskichhttp://www.kameno.pl/kamien-ozdobny.htmlhttp://2.bp.blogspot.com/-SN7H0KuuQZw/ThYXbOkQ1MI/AAAAAAAAAAY/Iu4NVNpnX3M/s1600/skalniak.jpghttp://regiodom.pl/portal/sites/regiodom/files/images/regiodompl/23/maly-skalniak.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julek44 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Może to wyglądać ciekawie, ale najpierw musisz mieć pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 hej, a kto wam robił obrzeże trawnikowe? znacie firmę jbm-katowice.pl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 hej, a kto wam robił obrzeże trawnikowe? znacie firmę jbm-katowice.pl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luiza82 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zamówiłam w firmie www.studioarchitektonicznear.pl zaprojektowanie i posadzenie ogrodu na naszej działce przy domu. Firma wywiązała się ze swojej pracy w 100%. Piękniejszego ogrodu nie można było sobie wymarzyć. Przesympatyczni ludzie z pasją. Wszystkim polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mobiliser Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Projekt piękny i innowatorski wykonała u mnie firma www.ogrodyamcon.pl. Efekt przeszedł moje oczekiwania. Są naprawdę solidni i potrafią cudnie zaprojektować upragniony ogród klienta na podstawie przekazanych informacji. Są niedrodzy i terminowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arystokratka Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Mi się takie skalniaki bardzo podobają. Ale trzeba mieć duży ogród na nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik-wal Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Skalniak to bardzo fajny pomysł, jeśli mamy nierówną działkę ze wzniesieniami. Wówczas warto różnice w terenie zagospodarować właśnie kamieniami i nasadzeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowik90 Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Skalniak jako element ogrodu jest dobrym pomysłem. Warto jednak powierzyć wykonanie skalniaka fachowcom lub chociaż zasięgnąć rady. Nie mam na myśli konkretnej firmy. Odpowiedni dobór roslin jest ważny aby był odpowiedni efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jol70po Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 Piękny skalniak z unikatową roślinnością zaprojektowała i wykonała mi firma www.brukarstwoarkadia.pl. Ogród prezentuje się pięknie i okazale. Kamień wyjątkowy i niepowtarzalny. Cenowo bardzo korzystnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karola12b Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Skalniaki są bardzo popularne, ale owszem dodają uroki. Myślę, że to jak najbardziej dobre rozwiązanie do ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pomocna Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Skalniaki to dobry pomysł, odpowiednio przemyślane długie lata będą cieszyły oko. U siebie też mam dwa, jeden wykonany w całości z gazonów Joniec. To takie coś jak doniczki betonowe, dobrze wyglądają z kostką dookoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregoryLut Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Aranżację mojego ogrodu wykonała firma http://petrus-ogrodnictwo.pl/. Projekt, który wykonali znacznie przerósł moje oczekiwania. W ogrodzie jest jak w bajce. Wszystko idealnie się ze sobą komponuje. Ludzie z pasją i ogromnym zaangażowaniem w wykonywaną pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gustav2 Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 Jasne, że to dobry pomysł! Oczywiście, jeśli zamierzasz odpowiednio dbać o taki skalniak, żeby ładnie, efektownie wyglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eRzecznik Ogrody Niwa Opublikowano 5 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 Szanowni Państwo! Ogród przydomowy na pewno zyska, jeśli zostanie zaprojektowany z pomocą profesjonalistów. W firmie Ogrody Niwa z Warszawy zajmujemy się zakładaniem i projektowaniem ogrodów, aranżacjami tarasów, dachów oraz otoczenia. Zapraszamy do skorzystania z naszej oferty!--- Ogrody Niwa --- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi