Gość Sc Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Witam. Kupuję mieszkanie. Dogadałem się z właścicielem, że wymelduje się z mieszkania po podpisaniu umowy przewstępnej, finaliazcja jest dopiero za 3 lata -prywatne raty- płacę większość teraz a w ratach resztę.Czy taką informacje można zawrzeć w umowie, oraz taką, że nie może zameldować się ani kogokolwiek innego, a także korzystać z nieruchomości? Chcę mieć pewność, że po podpisaniu umowy nie będę mieć jakichś nieprzyjemności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gosiamarcina4892 Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 faktycznie to jest trochę skompliowane i najkepiej byłoby się skonsultować ze sprawdzonym notariuszem, ja miałam umowę przedwstępną przygotowaną w biurze notarialnym Romany Gruskoś w Krakowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pa_ula Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Formalności, formalności i jeszcze raz formalności - niestety nie do ominięcia przy zakupie mieszkania. :( podsyłam artykuł dotyczący rezerwacji i umowy przedwstępnej. Jestem laikiem, a wszystko zrozumiałam. :) http://www.dopoznania.pl/warszawa/pl/porady_i_newsy/wazne_i_na_temat/formalna_strona_zakupu_nieruchomosci1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi