Kategorie
Skocz do zawartości

Umowa przedwstępna.

Gość Sc
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Kupuję mieszkanie. Dogadałem się z właścicielem, że wymelduje się z mieszkania po podpisaniu umowy przewstępnej, finaliazcja jest dopiero za 3 lata -prywatne raty- płacę większość teraz a w ratach resztę.

Czy taką informacje można zawrzeć w umowie, oraz taką, że nie może zameldować się ani kogokolwiek innego, a także korzystać z nieruchomości? Chcę mieć pewność, że po podpisaniu umowy nie będę mieć jakichś nieprzyjemności.

• 1 miesiąc temu...
Gość gosiamarcina4892

faktycznie to jest trochę skompliowane i najkepiej byłoby się skonsultować ze sprawdzonym notariuszem, ja miałam umowę przedwstępną przygotowaną w biurze notarialnym Romany Gruskoś w Krakowie.

• 3 miesiące temu...

Formalności, formalności i jeszcze raz formalności - niestety nie do ominięcia przy zakupie mieszkania. :( podsyłam artykuł dotyczący rezerwacji i umowy przedwstępnej. Jestem laikiem, a wszystko zrozumiałam. :)  http://www.dopoznania.pl/warszawa/pl/porady_i_newsy/wazne_i_na_temat/formalna_strona_zakupu_nieruchomosci1.html

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...