Kategorie
Skocz do zawartości

Czy bezpieczne jest wysłanie ksera dowodu osobistego portalowi za10groszy.pl?

Gość Gość
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.
Mam takie pytanie odnoście weryfikacji danych osobowych których zażądał ode mnie portal za.10groszy.pl po wygraniu jednej z aukcji. Czy maja prawo zażądać ode mnie przesłania ksera-scanu dowodu osobistego? Przecież tyle się mówi o tym aby nie udostępniać nikomu swoich danych. Czy to zgodne z prawem? Czy mogą mi zaszkodzić i wykorzystać moje dane w innym celu? Jak dzwoniłam to mnie zapewniali że mogę im zaufać, ale tak mówi każdy więc wolę się upewnić.

• 4 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Gość sikoreczka

korzystanie z serwisu za10gorszy ma swój regulamin tak jak każdy inny portal, wystarczy go dokładnie przeczytać i grać rozsądnie, a nie obrzucać portal błotem bo nie potrafimy korzystać z takich aukcji z głową. 

Wielokrotnie już się spotykałam z taką weryfikacją na różnych stronach. Po prostu jest to jedna z istniejących metod weryfikacji, tak jak przelewanie złotówki na konto czy listu potwierdzającego adres, jak było kiedyś.

• 2 tygodnie później...
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...