Gość Fabian Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Witam! Mój pracodawca narzucił mi prace w niedziele od godziny 22:00 do 6:00 za który normalnie dostaje dodatek 200% za każdą godzine pracy i chcę ją zastapić na piątek tego samego tygodnia nie wypłacając tego dodatku. Poszedłem do pracodawcy z prośbą o wypisanie mi urlopu na piątek i pracodawca odmówił (przecież nie bede pracowal w weekend za normalna stawkę), dodam że nikogo nie było na liscie urlopów na ten dzień. Teraz moje pytanie czy to jest zgodne z prawem ze pracodawca zastepuje dniem płatnym 200% zwykły dzień a ja nie mogę wziąść urlopu za normalnie płatny dzień czyli piątek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rita Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 jeżeli jest to jednorazowa zmiana to widocznie pracodawca miał powód, żeby kazać ci przyjść do pracy akurat w piątek, więc logiczne, że skoro jesteś mu potrzebny to nie udzieli ci urlopu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi