Olka1111 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Witam,mam problem. Niedługo otwieram sklep, będę Vatowcem ale zastanawiam się jak poprawnie wyceniać towar.Przykładowo:kupuję mydło w hurtowni za 0,98 netto (23% podatku VAT) czyli 1,21 brutto.Jak wycenić takie mydełko przy marży np. 20%, bo już zgłupiałam czytając forum .Na moją logikę powinno robić się tak:do ceny brutto zakupu dodaję 20 % marży i 23% podatku VAT do zapłaty przez klientaczyli : 1,21*1,2*1,23=1,78 zł -> cena na sklepie????bo czytałam, że nie patrzy się na cenę zakupu brutto, tylko netto bo i tak VAT sobie odliczam.. ale to w takim razie jakoś tanio wychodzą te wszystkie produkty chemiczne, chyba że trzeba dawać więcej marży. No ale tak jak piszą na forum, czyli:kupuję za 0,98 netto potem dodaję marżę i podatek, czyli :0,98*1,20*1,23= 1,45 zł -----> bez tego jednego podatku... Który sposób jest właściwy, pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olka1111 Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 proszę o pomoc ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi