Kategorie
Skocz do zawartości

Wizerunek firmy w Internecie

Rekomendowane odpowiedzi

Dwa słowa – „wizerunek” i „jakość”. Wizerunek odnosi się do całej firmy, jakość do jej oferty i obsługi klienta. Jeśli dbamy o te dwa elementy, nie ma możliwości by klient nam nie zaufał, nie zainteresował się naszą działalnością. Jak to wygląda w Internecie? Jak zadbać o widoczność naszej oferty w Internecie? Czym jest optymalizacja strony, a co na celu ma jej pozycjonowanie?

Powrót do artykułu: Wizerunek firmy w Internecie

Gość Lab Interactive
Jeśli chcesz wypracować wizerunek firmy w internecie zgłoś się do nas. Nasza agencja marketingu internetowego Lab Interactive prowadzi szeroko rozumiany e-marketing taki jak m.in. marketing rekomendacji, blogi eksperckie, obsługę social media, a także SEM/SEO czy AdWords.

• 1 miesiąc temu...
  • 4 miesiące temu...

Ważnym elementem utrzymania wizerunku firmy jest utrzymania dobrej relacji z klientem, komunikacji na najwyższym poziomie. Przekaz marketingowy powinien być idealnie dopasowany do odbiorcy i tu świetnie spełnia się geotargetowanie jakie wykorzystuje SMSAPI, mocno polecam!

• 5 miesięcy temu...

Na dobrą sprawę na wizerunek firmy w sieci wpływa wszystko. Strona internetowa, oferta, jakość produktów, komunikacja z klientem itp - nie można zapomnieć o żadnym z tych elementów. Klienci mają również tendencje do czytania opinii w internecie na temat usług czy produktów firmy. A niestety, jak wiadomo - zadowolony klient powie o tym jednej osobie, a niezadowolony dziesięciu. Jeżeli chodzi o marketing internetowy to zleciłm to firmie zewnętrznej - cleveragency.pl. Prowadzą dla mnie stronę na fb, bloga i kampanie marketingu szeptanego. Wcześniej tworzyli dla mnie stronkę. Warto zainwestować w budowanie wizerunku, bo z pewnością przynosi to profity!

• 3 tygodnie później...

W dobie internetu i mediów społecznościowych bardzo łatwo o utratę dobrego wizerunku. W sieci niektóre informacje czy opinie rozchodzą się drogą wirusową. W serwisie Wiktor Przedsiębiorczy znalazłam fajny artykuł na ten temat http://wiktorprzedsiebiorczy.pl/jak-poprawic-wizerunek-firmy/. Dobrze jest rzucić okiem.

• 2 miesiące temu...

tak, to prawda, wszystkie firmy chcą dzisiaj docierać do klientów poprzez Social Media, usprawnia to obsługę, ale jest ryzyko ściągnięcia na siebie anonimowego hejtu. Przed decyzją o zakupie klienci najpierw sprawdzają opinie o firmie, tym bardziej jeżeli ma profil firmowy na Facebook'u, dlatego warto zadbać o pozytywny wizerunek. Mi kiedyś prowadziła wszystko agencja Conture i naprawdę byłem bardzo zadowolony, działali bardzo szybko, sprawnie i proesjonalnie

• 5 miesięcy temu...

kreowanie pozytywnego wizerunku firmy to jednoznaczne wskazywanie na wysoką jakość usług firmy. Ale tego nie osiągnie się przez tradycyjną reklamę, trzeba rozpuszczać wici w inny sposób. U nas w firmie postawiliśmy w tym celu na ogolnopolski certyfikat Uczciwy Przedsiębiorca, który buduje zaufanie do nas dzięki czemu wzrasta konkurencyjność naszej firmy. I mamy z tego wiele innych korzyści wspierających nasz marketing smile.png

Kreowanie pozytywnego wizerunku firmy to nie wszystko. Ja osobiście przywiązuje dużą uwagę do reklamy swojego sklepu internetowego. Ciagle czytam o nowych formach reklamy, a także o zmianach w już obecnych formach reklamy. Kiedyś ograniczałam sie tylko do pozycjonowania swojego sklepu, ale od bodajże 2 lat inwestuje również w reklamy Shopping Ads , które rónież przynoszą mi sporo zysku. Niedawno trafiłam na ten artykuł http://feedink.com/pl/shopping-ads-launched-for-google-images-search/ , w którym opisane są zmiany w reklamach Google Shopping Ads na rynku amerykańskim. Jeśli te zmiany zostaną również wprowadzone w Polsce, to wzrośnie udział tych reklam w sprzedaży.

• 2 tygodnie później...

na wizerunek składa się mnóstwo części i o każdą trzeba dbac codziennie a nie raz na jakiś czas jak się złapie jakąś firmę niejako "przy okazji" to kreowania. u mnie wszystko oparło sie na profesjonalnym oprogramowaniu, żeby nie było żadnych pomyłek w zamówieniach ani np. momentów w których klient nie może złożyć prawidłowo zamówienia bo coś tam. nie trzeba wybierać drogo, tylko mądrze. i dobrze zarządzać przede wszystkim.

Ha, moim zdaniem częściej to cena idzie w parze z jakością, miałem już jedno tanie oprogramowanie i jestem dość krytycznie nastawiony i właśnie dlatego obecnie szukam jakiegoś dużo lepszego i liczę się z koszami jednak tym razem.

• 2 miesiące temu...
Gość Boguśka

żeby było co pozycjonować dobrze żeby była strona internetowa na pozimie. bez tego to malo się uda w necie zdziałać. Mój mąż zlecił wykonanie strony firmie Zever i bardzo fajne to wyszło. to juz nie sa te czasy kiedy kleci sie chałupniczo stronkę samemu z darmowymi domanami.  

• 1 miesiąc temu...

W sumie to w dalszym ciągu nowość, ale chyba coraz lepiej rozumiana - https://www.wprost.pl/firmy-i-rynki/10049735/Employer-Branding-jak-i-gdzie-pokazac-ze-jestes-wiarygodnym-pracodawca.htmlPoważne firmy nie usuwają negatywnych komentarzy tylko prowadzą taką politykę, która sprawia, że problemy są szybko ucinane, kasowane, znikają. Lepiej odpowiadać niż usuwać. 

• 7 miesięcy temu...
  • 9 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...

W takim przypadku mogę po prostu polecić Wam agencję iWizerunek która zajmuje się właśnie ochroną wizerunki w internecie. Jeżeli szukasz sprawdzonej firmy do współpracy w tym zakresie to koniecznie zajrzyj wcześniej na ich stronę internetową https://iwizerunek.pl/ochrona-wizerunku/ gdzie dowiesz się trochę więcej na ten temat 

• 1 rok później...

W czasach błyskawicznie rozprzestrzeniających się informacji, nawet niewielki nieprzemyślany ruch może spowodować ogromne kłopoty wizerunkowe firmy. Przykładem jest chociażby Tiger i jego niestosowna reklama z Powstańcami... O tym, jak trzeba było później naprawiać, taki kryzys wizerunkowy, opowiada Igor Janke w wywiadzie Nie jest to proste, dlatego należy dokładnie przemyśleć każdą kampanię reklamową i dbać o jak najlepszy wizerunek w mediach.

• 3 miesiące temu...

Jeżeli szukacie konkretnych podpowiedzi w zakresie skutecznych działań marketingowych to koniecznie zwróćcie uwagę na ofertę przygotowaną przez BuzzMarket którzy na pewno będą w stanie Wam pomóc. Tym bardziej, że na ich blogu będziecie mogli trafić na wiele konkretnych podpowiedzi m.in w zakresie e-mail marketingu - https://buzzmark.pl/2020/07/24/skuteczny-e-mail-marketing/ Pozdrawiam i udanego rozwoju życzę!

Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...