Admin Kadry Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Dnia 1 marca 2015 r. weszły w życie zmiany dotyczące prawa do zasiłku pogrzebowego. Rozszerzono katalog osób, które mogą ubiegać się o zasiłek pogrzebowy. Powrót do artykułu: Zasiłek pogrzebowy - zmiany od 1 marca 2015 r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KL Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 PAŃSTWO NAWET NA NIEBOSZCZYKACH OSZCZĘDZA CZŁOWIEK CAŁE ŻYCIE ŁOŻY NA ZUS A JAK UMRZE TO PIENIĘDZY LEDWIE STARCZA NA WYKUP MIEJSCA NA CMENTARZU. ZAMIAST TRUMNY WOREK .Z KWOTY 6000TYS.NA 4000 W 2O11R.DO DZIS ZASIŁEK TAKI SAM A GDZIE WALORYZACJA JAK EMERYTURY CZY RENTY.WSZYSTKO PODROŻAŁO TYLKO PAŃSTWO TEGO NIE DOSTRZEGA ,A RACZEJ NIE CHCE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adsenior Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Kanalie, na wszystkim oszczedzaja, ze wszystkiego drą kase, by mieć na kolacyjki "U Sowy" po 1500 zł! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andrea Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 te 4 tys to raptem na księdza starczy, my żyjemy w chorym kraju, a obywateli mają za idiotów, patrzą, żeby samemu się na łapać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość podatnik Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Chorzy ludzie kierują tym państwem.Piłkarz z ue zabrał ludziom pieniądze z zasiłku pogrzebowego bo musiał napełnić własne ,pociotków i kolesi puste kabzy.A polacy skłóceni i skonfliktowani siedzą cicho i pozwalają głupkom rządowym okradać społeczeństwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ksut Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 W cięgu roku pochowałem teściów w Olsztynie - koszty : ksiądz 500 i 700 zł ( średnio 600 ), trumna 1500 i 1600 zł ( śr. 1550 ) kopanie grobu 900 i 1000 ( śr. 950 ), miejsce na cmentarzu 1080 + 1080 ( pochowani oddzielnie - po rozwodzie ) - czyli : 600+1550+950+1080 i już jest więcej niż 4 tys. Wydatki pozostałe tzn. za przechowywanie i przygotowanie ciała, ceremonię ( zakład pogrzebowy ), kwiaty, stypę, wynajem busa i wożenie księdza oraz pewnie inne, o których nie pamiętam wyniosły ponad dwa razy więcej niż zasiłek. Oczywiście można było zaoszczędzić na trumnie, nie robić stypy itp. ale i tak by nie starczyło - wysokość zasiłku najlepiej świadczy o szacunku tzw. Państwa do zmarłych. Gdybyśmy nie mieli pieniędzy byłoby marnie - można tylko apelować do ludzi starszych - nie umierajcie jak was i waszej rodziny nie stać na pogrzeb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość podatnik Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 4000 tys. wystarczy na pochówek, ostatnio chowałem ojca, wystarczyło. Przecież podatnik nie będzie płacił za wypasione grobowce, za huczną stypę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 W cięgu roku pochowałem teściów w Olsztynie - koszty : ksiądz 500 i 700 zł ( średnio 600 ), trumna 1500 i 1600 zł ( śr. 1550 ) kopanie grobu 900 i 1000 ( śr. 950 ), miejsce na cmentarzu 1080 + 1080 ( pochowani oddzielnie - po rozwodzie ) - czyli : 600+1550+950+1080 i już jest więcej niż 4 tys. Wydatki pozostałe tzn. za przechowywanie i przygotowanie ciała, ceremonię ( zakład pogrzebowy ), kwiaty, stypę, wynajem busa i wożenie księdza oraz pewnie inne, o których nie pamiętam wyniosły ponad dwa razy więcej niż zasiłek. Oczywiście można było zaoszczędzić na trumnie, nie robić stypy itp. ale i tak by nie starczyło - wysokość zasiłku najlepiej świadczy o szacunku tzw. Państwa do zmarłych. Gdybyśmy nie mieli pieniędzy byłoby marnie - można tylko apelować do ludzi starszych - nie umierajcie jak was i waszej rodziny nie stać na pogrzeb.Stypa obowiązkowo, przecież Polak musi nażreć się i uchlać przy każdej okazji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zszokowana Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 A dlaczego nie podniesiono wreszcietej niskiej kwoty zasiłku pogrzebowego???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ktora 4000zł wzięto chyba z kosmosu..... SZOK!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazik Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Polak biedował bo odbudowywał swój kraj .Potem rozbudowywał .A teraz biduje bo złodziejskie rządy i ich kamaryle muszą bezumiaru opływać w bogactwie .Na koniec pochwany winien być jak żebrak bez należytej godności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Irena Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Brat zmarł poza granicami kraju, posiadał obywatelstwo polskie, prochy zostaną sprowadzone do kraju i tutaj zostaną złożone w rodzinnym grobie. Czy mogę starać się o zasiłek pogrzebowy. Jestem osobą ubezpieczoną z tytułu umowy o pracę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Brat zmarł poza granicami kraju, posiadał obywatelstwo polskie, prochy zostaną sprowadzone do kraju i tutaj zostaną złożone w rodzinnym grobie. Czy mogę starać się o zasiłek pogrzebowy. Jestem osobą ubezpieczoną z tytułu umowy o pracę.Nie możesz. Brat powinien otrzymać zasiłek od swojego pracodawcy ( jeśli pracował) lub jeśli był emerytem, z zakładu wypłacającego emeryturę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bolo Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Dlaczego głosujcie na ta bandękkradną nas na każdym kroku i utrudniająi tak marne zżycie przemysł cie to blagam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość donio Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Bolo , może juz zapomniałeś co robił PIS za rządów lecha , jarka , Ziobry i Kamińskiego nie wspomne o agencie Tomku. Nie chcę żyć w takim kraju gdzie jestem notorycznie inwigilowany i ciągle jakies podsłuchy. Wolę juz mieć starego wroga , nowy mi nie potrzeby. Jak to sie mówi - Boże chroń mnie od przyjaciół , wrogów sam sobie znajde. PIS juz był przyjacielem naszym więc wnioski sam sobie wyciąg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miki Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Donio ciebie POrąbało.Już większych złodziei jak teraz nie było i nie będzie..Bolo masz rację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Już większych złodziei jak teraz nie było i nie będzie..Nie bądź taki pewny, kolego. Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi