Kategorie
Skocz do zawartości

szybszy zwrot ulgi na dzieci - Karta Dużej Rodziny

Anna K.
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W sprawie rozliczenia PIT,  otóż posiadam Kartę Dużej Rodziny i wysłałem rozliczenie PIT pocztą. Czy również w moim przypadku Urząd Skarbowy ma 30 dni na zwrot nadpłaty? Jeśli nie, to ile czasu będę musiała oczekiwać? Czy Urząd weźmie pod uwagę mój samodzielny wpis do zeznania informujący o posiadaniu Karty (jej numer również napisałem)? - z powodu braku odpowiedniej rubryki.

Gość Agnieszka S.

W sprawie rozliczenia PIT,  otóż posiadam Kartę Dużej Rodziny i wysłałem rozliczenie PIT pocztą. Czy również w moim przypadku Urząd Skarbowy ma 30 dni na zwrot nadpłaty? Jeśli nie, to ile czasu będę musiała oczekiwać? Czy Urząd weźmie pod uwagę mój samodzielny wpis do zeznania informujący o posiadaniu Karty (jej numer również napisałem)? - z powodu braku odpowiedniej rubryki.

Tylko zeznania wysłane przez internet podlegają przyspieszonemu trybowi.

A w Pani przypadku to wszystko zeleży pewnie od mocy przerobowych urzędu. Wg przepisów US ma 3 mies. na zwrot podatku, ale jeśli się nie wyrobi, to dolicza odsetki.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...