Kategorie
Skocz do zawartości

Mieszkania komunalne

Gość Romek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ostatnimi czasy na mojej dzielnicy coraz częściej spotykam się z tematem mieszkań komunalnych. Jestem kurierem więc mam kontakt z wieloma osobami. Często słyszę, iż ludzie mieszkający w takich mieszkaniach mają trudności w urzędzie z wykupieniem ich na własność. W efekcie mamy do czynienia z dużą grupą osób mieszkających od 40 lat, regularnie płacących podatki a urząd uniemożliwia im wykup mieszkania. Co więcej - wiele rodzin mieszka w kawalerkach po 4, 5 A NAWET 6 osob, podczas gdy wieksze mieszkania komunalne STOJA PUSTE. Jakie są sposoby na przymuszenie bezdusznych urzednikow do dzialania?

• 3 miesiące temu...

U mnie w mieście było bardzo podobnie, temat dopiero teraz ruszył i zapewnia się ludzi, że będzie łatwiejszy wykup, ale czy okaże się to prawdziwe to dopiero się zobaczy. Osobiście bardzo się dziwię, że tak ciężko to idzie, bo naprawdę dużo mieszkań stoi i "się kurzy", gdzie już dawno ludzie mogli by w nich mieszkań, zamienić na inne itp. 

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...