Kategorie
Skocz do zawartości

Ile urlopu do czerwca?

Gość Ewa
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, podpisałam umowę z pracodawcą w grudniu - 5ego. To umowa na 6 miesięcy. Jakiego dokładnie dnia się skończy - 5ego czerwca? czyli 5ego już nie przychodzę do pracy? Ile dni urlopu do tego czasu mogę wykorzystać?

• 2 tygodnie później...

mam 20 dni urlopu rocznie, dostalam umowe na zastepstwo na czas nieobecnosci, ale nie mam daty do kiedy, w warunkach mam napisane ze na czas owowiazywania umowy  tej 10 dni- czy to znaczy ze umowa jest na pol roku?

prace zaczelam 13 stycznia 2015. w 2015 nie pracowalam, 2014 tez nie. ostatnie zatrudnienie pol roku pelen etat 2013 rok. do kiedy trwa moja umowa? i ile liczy mi sie urlopu po miesiacu 1.66 czy zaokraglone do 2 dni?

Nie jest to pierwsza praca i na podstawie tego co piszesz wymiar urlopu - 20 dni proporcjonalnie do okresu zatrudnienia.

Cyt. "w warunkach mam napisane ze na czas owowiazywania umowy  tej 10 dni- czy to znaczy ze umowa jest na pol roku?" - ale że co? Umowa obowiązuje przez10 dni? O co chodzi?

Umowa na zastępstwo rozwiązuje się z chwilą powrotu zastępującego pracownika.

Szybko pisalam i rzeczywiście nie wiadomo p co chodzi. W warunkach umowy mam napisane ze na czas obowiązywania tej umowy na zastępstwo mam10 dni urlopu, przysluguje mi. Czy mogę wnioskować ze umowa jest na pól roku i kończy sie dokladnie w którym dniu 12.07

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...