Gość marek Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 witam,prowadziłem działalnosc gosp. jednoosobową w 2014, zamknąłem ją sprzedałem samochód i od ksiegowej na do widzenia otrzymalem pit 5 z kwotą podatku do zaplaty. oraz informację ze moge to rozliczyć z pitem rocznym.proszę o pomoc jak ująć tą kwotę zpit5, jakim programem sobie ulatwię rozliczenie roczne.Z góry dziękuje za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleżanka Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Jeśli dg miałeś opodatkowaną według skali to musisz zrobić zeznanie PIT-36 plus załącznik PIT/B i rozliczyć w nim wszystkie dochody. Samochód, który miałeś w EŚT, a właściwie przychód z jego sprzedaży wykazuje się jako przychód z dg, a wartość nieumorzona będzie kosztem. W internecie można znaleźć różne programy do zeznań. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi