Kategorie
Skocz do zawartości

Skutki niewykorzystania urlopu w terminie

Admin Kadry
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Urlop powinien być wykorzystany w roku kalendarzowym, w którym pracownik nabył do niego prawo. Urlop niewykorzystany w tym czasie staje się urlopem zaległym. Jakie skutki rodzi niewykorzystanie urlopu w terminie?

Powrót do artykułu: Skutki niewykorzystania urlopu w terminie

JESTEM PRZEWODNICZĄCĄ ZARZĄDU WSPÓLNOTY MIESZKANIOWEJ JESTEM ZATRUDNIONA NA UMOWĘ O PRACĘ NIE MAM ZASTĘPCY ZARZĄD DZIAŁA BEZPŁATNIE MIESZKAŃCY NIE ZGADZAJĄ SIĘ NA WYŁACENIE MI EKWIWALĘTU ZA URLOP CO MAM ZROBIĆ PROSZĘ O POMOC OD 8 LAT NIE MAM URLOPU ZWOLNIENIA CHOROBOWEGO I EKWIWALĘTU URLOPOWEGO

JESTEM PRZEWODNICZĄCĄ ZARZĄDU WSPÓLNOTY MIESZKANIOWEJ JESTEM ZATRUDNIONA NA UMOWĘ O PRACĘ NIE MAM ZASTĘPCY ZARZĄD DZIAŁA BEZPŁATNIE MIESZKAŃCY NIE ZGADZAJĄ SIĘ NA WYŁACENIE MI EKWIWALĘTU ZA URLOP CO MAM ZROBIĆ PROSZĘ O POMOC OD 8 LAT NIE MAM URLOPU ZWOLNIENIA CHOROBOWEGO I EKWIWALĘTU URLOPOWEGO

Ekwiwalent za niewykorzystany urlop wypłaca się tylko w sytuacji, kiedy pracownik zwalnia się z pracy i z jakiegoś ważnego powodu nie mógł wykorzystać urlopu w okresie wypowiedzenia. W Pani przypadku urlop wypoczynkowy należy wykorzystać. Niewykorzystany przepada po 3 latach za dany rok kalendarzowy.Zwykle nie odpowiadam na posty pisane wielką literą, zrobiłam wyjątek dla Pani, więc proszę mieć to na uwadze.

Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...