Gość Agnieszka Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Prowadzę działalność gospodarczą i mam pytanie. Jeśli na początku 2014 miałam zawartą umowę zlecenie z firma X , a póżniej jakiś rachunek/faakturę również wystawiłam firmię X to nadal przysługują mi preferencyjne składki ZUS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleżanka Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 tak, bo to nie był twój pracodawca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zespół.Centrum.Pomocy.ePK Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Prawo nie wyklucza możliwości świadczenia usług na podstawie umowy cywilnoprawnej (np.. dzieło albo zlecenie), a następnie świadczenia usług na podstawie działalnosci gospodarczej. Prawo do obniżonego ZUS przysługuje przedsiębiorcy przez 24 miesiące od dnia rozpoczęcia działalności (zarejestrowania w CEIDG). Warunkiem jest nieprowadzenie działalnosći gospodarczej (brak zarejestrowania w CEIDG) w okresie 60 miesięcy przed ponownym rozpoczęciem działalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi