Admin Księgowość Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Bank umorzył mi część odsetek od kredyt oraz naliczone karne odsetki. Po tym umorzeniu bank wystawił mi PIT-8C, w którym wykazał przychód z tytułu umorzenia odsetek. Czy umorzenie odsetek od kredytu hipotecznego jest moim przychodem? Jak mam się z tego rozliczyć podatkowo? Powrót do artykułu: Czy umorzone odsetki od kredytu są opodatkowane PIT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szzzpecjalista jakiś chyba to Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 pytanie: Jak mam się z tego rozliczyć podatkowo? odpowiedź: wg. ustalonego wzoru. Dzięki mistrzu jesteś wielki :DDDD mój 4letni synek też by na to wpadł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleżanka Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 To rozlicza się w PIT-36 razem z pozostałymi dochodami opodatkowanymi według skali podatkowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anna Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 czyli bank musio wystawic ten pit zebyśmy mogli sięz tego rozliczyc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi