Kategorie
Skocz do zawartości

Proszek do pieczenia zamiast amfetaminy, czyli art. 286 k.k.

Gość Małgosia
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Małgosia

Proszek do pieczenia sprzedawany jako amfetamina, czy szałwia oferowana jako marihuana - kilka takich nagłówków przewinęło mi się ostatnio przed oczami. W tym kontekście mam pytanie o najlepszą linię obrony.

Czy można się skutecznie powołać na art. 30 kk udowadniając, że oskarżony o sprzedaż proszku do pieczenia jako amfetaminę po prostu był nieświadomy tego, że popełnia przestępstwo? Czy inaczej, a jeśli inaczej, to jak najlepiej?

Będę wielce wdzięczna za odpowiedź smile.png

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów smile.png

Proszek do pieczenia sprzedawany jako amfetamina, czy szałwia oferowana jako marihuana - kilka takich nagłówków przewinęło mi się ostatnio przed oczami. W tym kontekście mam pytanie o najlepszą linię obrony.

Czy można się skutecznie powołać na art. 30 kk udowadniając, że oskarżony o sprzedaż proszku do pieczenia jako amfetaminę po prostu był nieświadomy tego, że popełnia przestępstwo? Czy inaczej, a jeśli inaczej, to jak najlepiej?

Będę wielce wdzięczna za odpowiedź smile.png

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów smile.png

Strasznie niejasno to opisałaś. Sprzedawał amfetaminę, a w środku zamiast niej, był proszek do pieczenia?  Czy może sprzedawał proszek do pieczenia ( dziwne?) a w środku była amfetamina?

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...