Gość Małgosia Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Proszek do pieczenia sprzedawany jako amfetamina, czy szałwia oferowana jako marihuana - kilka takich nagłówków przewinęło mi się ostatnio przed oczami. W tym kontekście mam pytanie o najlepszą linię obrony.Czy można się skutecznie powołać na art. 30 kk udowadniając, że oskarżony o sprzedaż proszku do pieczenia jako amfetaminę po prostu był nieświadomy tego, że popełnia przestępstwo? Czy inaczej, a jeśli inaczej, to jak najlepiej? Będę wielce wdzięczna za odpowiedź Pozdrawiam wszystkich forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Proszek do pieczenia sprzedawany jako amfetamina, czy szałwia oferowana jako marihuana - kilka takich nagłówków przewinęło mi się ostatnio przed oczami. W tym kontekście mam pytanie o najlepszą linię obrony.Czy można się skutecznie powołać na art. 30 kk udowadniając, że oskarżony o sprzedaż proszku do pieczenia jako amfetaminę po prostu był nieświadomy tego, że popełnia przestępstwo? Czy inaczej, a jeśli inaczej, to jak najlepiej? Będę wielce wdzięczna za odpowiedź Pozdrawiam wszystkich forumowiczów Strasznie niejasno to opisałaś. Sprzedawał amfetaminę, a w środku zamiast niej, był proszek do pieczenia? Czy może sprzedawał proszek do pieczenia ( dziwne?) a w środku była amfetamina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi