Gość Agnieszka Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Witam, proszę o pomoc w jednym temacie. Jestem na zwolnieniu lekarskim powyżej 30 dni (zwolnienie rozpoczęło mi się około tygodnia przed ustaniem stosunku pracy). Zwolnienie jest od jednego lekarza psychiatry. Proszę o informację co w przypadku gdyby teraz była kilkudniowa przerwa w zwolnieniu, a potem ponowne zwolnienie? Czy może to spowodować że za zwolnienia po przerwie nie otrzymam zasiłku chorobowego?Albo co w przypadku gdy zwolnienie będzie przerwane tygodniowym zwolnieniem od lekarza rodzinnego? Rozłożyła mnie choroba i otrzymałam zwolnienie na grypę. Czy potem dalej mogę kontynuować zwolnienie od lekarza psychiatry?Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 W zwolnieniu lekarskim po ustaniu zatrudnienia nie może być ani jednego dnia przerwy. Zwolnienia lekarskie nie muszą być od jednego lekarza lub na tą samą chorobę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnieszka Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Nawet jeżeli pierwsze zwolnienie było już na ponad 30 dni, tak? Bo wiem że taki jest wymóg. Czyli jeżeli byłaby teraz kilkudniowa przerwa to kolejne zwolnienia nie kwalifikują się do wypłaty zasiłku chorobowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Jeżeli będzie przerwa w zwolnieniu to nie dostaniesz zasiłku za zwolnienie po przerwie.Zasada 30 dni zwolnienia lekarskiego obowiązuje w przypadku, gdy zachoruje były pracownik po ustaniu zatrudnienia w ciągu 2 tygodni od rozwiązania umowy.Ty zachorowałaś w trakcie zatrudnienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnieszka Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Dziękuję za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi