Kategorie
Skocz do zawartości

zadłużenie, komornik a getback

izasafka
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam taki problem - mam zajęcie komornicze a mimo to bank sprzedał moje zadłużenie do getback. Dzwonią do mnie co drugi dzień i informują że mam wpłacić - mówią nawet że sa w stanie umorzyć komornika. To prawda? Nie ukrywam ze było by mi to na ręke po komornik mi już dośc sporo zabrał a zadłużenie zmniejsza się powoli

rzeczywiscie, rozlozyli mi raty, w sumie nawet calkiem sie do mnie dopasowali jesli chodzi o mozliwosci ich wysokosci... czekam tylko jeszcze co z tym komornikiem

a długo się czeka na takie rozłożenie na raty? trzeba  spełnić jakieś szczególne warunki?

• 3 tygodnie później...

Dokładnie, z nimi na szczęście można się spokojnie dogadać - ja na początku bałam się trochę, ale potem się okazało, ze niepotrzebnie. Tak naprawdę to dobrze, ze się do mnie zgłosili, dało mi to nową nadzieję.

• 4 tygodnie później...
Gość Klaudia

Witam chciała bym odświeżyć nieco temat. Dostałam list od getback i teraz pytanie naprawdę da sie z nimi dogadać? Z wypowiedzi kilku osób tak wnioskuję ale prosiła bym jeszcze o jakieś inne opinie

Gość Kupswojdlug

Witam, da się a jak najbardziej trzeba, zapraszam na kupswojdlug.pl , Nasi doradcy pomogą w rozwiązaniu problemu a także wynegocjują najbardziej korzystne rozwiązanie. Nie czekaj , dług z dnia na dzień rośnie.

Ja miałem w rodzinie delikwenta co się doigrał i wpadł w spiralę długów. W końcu się do niego poodzywali, Get Back też. Z tego co wiem, to jego żona go przycisnęła trochę i poszedł na ugodę. To wyglądało tak, że na początku spłacił jakąś większą kwotę, a potem w ratach co miesiąc ustaloną sumę. No jak się pożycza to trzeba oddać. Niestety...

• 2 tygodnie później...

No niestety tak już to jest że jak się pożyczy to trzeba oddać no i już. Się nic na to nie poradzi. A jak chcą iść na ugode to można skorzystać moim zdaniem. Najpierw zadzwonić do tego Get Back i się zapytać jaką mają propozycję....

• 2 tygodnie później...

Słuchaj i tak już niewiele możesz teraz zrobić prócz tej ugody z nimi. No bo co innego zostaje? Chyba komornik tylko. No i dolicz sobie odsetki za każdy dzień zwłoki. Twoje zycie Twoja decyzja, ale jak masz możliwość pojść na ugodę to się nie ma co zastanawiać chyba...

i co? dało się z nimi dogadać? o ja mam dług, wlasnie dostałem pismo od getbacku i zastanawiam się czy idzie się z nimi jakoś dogadać! mam nadzieję bo jednak przez głupotę nie chcę narobić sobie szkód!

zawsze, przy każdej wysokości długu możesz albo z wierzycielem bezsposrednio, albo z firmą windykacyjną która prowadzi sprawy banków zaproponować ugodę. Duzo zalezy od tego ile wynosi dlug, jesli jest mały to zapewne rozloza na mało rat, a jesli duzy dlug to wiadomo, ze im tez zalezy aby ludzi wplacali i wtedy mozna bardziej negocjowac. Jak sprawa jest juz u komornika to nie mozna zapominac ze odsetki z dnia na dzien rosną i dochodzą koszty postepowania egzekcyjnego ktore obciazają dluznika. Warto spytac sie firmy windykacyjnej czy jest mozliwosc zawieszenia postepowania egzekucyjnego wraz z pierwszą inicjującą wplata ( jesli zawarta bedzie ugoda )

zawsze, przy każdej wysokości długu możesz albo z wierzycielem bezsposrednio, albo z firmą windykacyjną która prowadzi sprawy banków zaproponować ugodę. Duzo zalezy od tego ile wynosi dlug, jesli jest mały to zapewne rozloza na mało rat, a jesli duzy dlug to wiadomo, ze im tez zalezy aby ludzi wplacali i wtedy mozna bardziej negocjowac. Jak sprawa jest juz u komornika to nie mozna zapominac ze odsetki z dnia na dzien rosną i dochodzą koszty postepowania egzekcyjnego ktore obciazają dluznika. Warto spytac sie firmy windykacyjnej czy jest mozliwosc zawieszenia postepowania egzekucyjnego wraz z pierwszą inicjującą wplata ( jesli zawarta bedzie ugoda )

Dziękuję bardzo za podpowiedź. To ważna dla mnie informacja. Zapomniałem o tym że jeszcze odsetki. Trzeba się wziąć za siebie i ratować to co zostało. Jak pierwszy raz dostałem  list  ot get back to spanikowałem ale im dłużej się nad tym zastanawiam tym bardziej jestem skory do skorzystania z ugody.... Chciałbym mieć to już za sobą

Też nie sypam już po nocach normalnie. Kiedy się to wreszcie skończy to nie wiem. Też już się szykuje na temat rozmowy na temat ugdy. Większą kwotę już na start spłaty przygotowałem... Tylko czekam az zadzwonia z tego get back. Samemu jakoś nie mam odwagi....

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
ludzie nie sluchajcie o dogadaniu sie z ta gowniana firma tu pisali tylko naciagacze z tego gowna zlodzieje przeczytajcie opinie o tych szumowinach ja juz zlozylem wniosek do prokuratury tak jak inni rowniez o odszkodowanie

• 3 tygodnie później...

Widzę ze nie jestem jedyny. Też pismo dostałem w pt od get back. Mam taką sytuację że rzeczywiscie nabrałem pieniędzy i nie spłaciłem. Mam nadzieję że się to wszystk dobrze skończy. Nie jestem z typu cwaniakow co mysla ze ich ominie mam tylko nadzieje ze jakos rozdadnie mi sie uda z nimi dojsc do porozumienia

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...