Kategorie
Skocz do zawartości

Odstąpienie od umowy najmu lokalu użytkowego po 12 dniach od podpisania umowy

Gość Iwona
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Mam pytanie - wynajęłam lokal użytkowy. Umowa została podpisana 1 marca b.r na czas nieokreślony i z jednomiesięcznym okresem wypowiedzenia.

Wpłaciłam kaucję - w wys 1 miesiąca.

Chciałabym odstąpić od umowy - bez wypowiedzenia - dzisiaj mija 12 dzień od podpisania.

Od początku marca przez 3 dni nie było w ogóle ogrzewania - musieliśmy dogrzewać grzejnikami na prąd - nawet wtedy nie dało się korzystać z lokalu.

Również teraz kiedy ogrzeanie wróciło - trzeba dogrzewać - lokal jest na parterze budynku i jest bardzo zimno - czego nie można było przewidzieć przed podpisaniem.

Najemca powiedział, że nie ma możliwości odstąpienia od umowy a jedynie jej wypowiedzenie (1mc) - czyli kaucja przepada.

Czy rzeczywiście ma rację? Jakie mamy możliwości?

Bardzo proszę o pomoc.

Dziękuję i pozdrawiam.

Iwona

Gość prozak64

Odstąpienie od umowy na podstawie ogólnych przepisów o odstąpieniu od umowy jest więc tylko możliwe jedynie przed realizacją umowy, tj. przed wydaniem rzeczy najemcy.” teraz wyłącznie wypowiedzenie zostało.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...