Kategorie
Skocz do zawartości

Gość informatyk

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Gość Kristofer65

No jak ja mam swoje trzy grosze wtrącić, to zdecydowanie polecam iglaki. To bezapelacyjnie. Szczególnie szczepione, to bez dwóch zdań. Omijałbym przy tym kupowanie ich w marketach i dyskontach. To tak jak z kupieniem dla porównania podróbki coca coli. Niby wygląd podobny, a smak diametralnie inny. Polecam Ci poczytanie trochę na stronach szkółek drzew, na przykład Końca – ja tam kupuję.

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 7 miesięcy temu...

Ciekawe rośliny ogólnie dość trudne do kupienia ma w ofercie Ogród Marzeń na allegro -allegro.pl/listing/user/listing.php?limit=180&order=t&us_id=17390038. Podoba mi się u nich, że można praktycznie każdy gatunek roślin owocowych znaleźć, w tym naprawdę bardzo rzadkie odmiany.

• 2 tygodnie później...

Jakiś czas temu budowaliśmy przeszkolony ogródek w restauracji, który miał stać się dodatkową gratką przyciągającą gości. Projekt wykonała firma „Daro Ogrody Zimowe Dariusz Rosłon” (tel. 502 503 626), zajęli się także montażem całej konstrukcji. Całość wygląda naprawdę dobrze, jest bardzo szczelna, obsługa na najwyższym poziomie.

Ja mam drzewa ozdobne w ogrodzie ale nie pytałam się jakie wybrać na forum tylko w szkółce drzew i krzewów (w tym przypadku Łakomski) ;-). Najlepsze są iglaki ale nie polecam sadzić tylko i wyłącznie ich. Są co prawda proste w uprawie i niezastąpione zimą ale trochę nudno i monotonnie jak jest w nich cały ogród.

• 1 miesiąc temu...
  • 11 miesięcy temu...
Gość Dawid888

W sezonie dużo promocji ma domisad.pl. Jak dużo sadzonek kupujesz to u nich na 100% zaoszczędzisz. Wszystko jest od owoców po warzywa i róże. Jeszcze tak dobrze zapakowanych sadzonek nie widziałam, a współpracowałam z wieloma podobnymi sklepami.

• 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...

a w swoim ogrodzie mam bardzo duzo swierkow...i zwyklych i srebrnych, wygladaja przepieknie zwlaszcza zima...teraz sa to juz olbrzymie drzewa, dlatego trzeba je z rosadkiem sadzic jak sa male... przycinac raz w roku, zeby sie ladnie rozrastaly na boki...moje juz sa tak duze, ze musze wynajmować podnośnik koszowy żeby moc je sciac :)

• 3 miesiące temu...
  • 10 miesięcy temu...
  • 5 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...

Ja też lubię unikatowe odmiany roślin ogrodowych i już w tamtym roku odkryłem fajny sklepi internetowy - Futuregardens . Mają wiele ciekawych gatunków i odmian, gdzie indziej nie spotykanych, i to w dobrych cenach. Kupiłem u nich między innymi ciekawe derenie, lilaki, a także kaliny. Co ważne, bardzo dobrze pakuję roślinki, że dojeżdżają bez najmniejszego uszczerbku na kondycji i przyjmują się bez problemu. Widać, że to rośliny wysokiej jakości, zadbane i dobrze prowadzone w szkółce.

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 7 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
  • Dodaj nową pozycję...