Kategorie
Skocz do zawartości

Dobry zarządca nieruchomości

Gość aneta pasterek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość aneta pasterek

Witam. Potrzebuję porady. Otóż razem z mieszkańcami naszego osiedla postanowiliśmy podjąć współpracę z firmą zarządzającą nieruchomościami. Niestety, ale kompletnie nie wiemy na kogo się zdecydować. Może ktoś z Państwa byłby wstanie coś doradzić? Na co zwrócić uwagę przy wyborze firmy administracyjnej? Chętnie zapoznam się również z opiniami na temat firm z Łodzi. Z góry dziękuję za pomoc.

Zarządców z papierami to mamy w Pl jakieś 16 tysięcy. Ze sprawdzonych to na pewno Status - mają ponad 30 osiedli w Polsce, pracuję również u nas. Przede wszystkim realizują plan, który na pierwszy rzut oka wydawał się trudny do realizacji. Pojawiło się kilka korzystnych umów, które obniżyły nam koszty niektórych opłat, tak więc generalnie zdecydowanie in plus.

Zwróć uwagę czy firma zatrudnia licencjonowanych zarządców, sprawdź dokładnie co wchodzi w czynsz, jak będzie prowadzona dokumentacja itp. U nas zarządcą nieruchomości jest firma Progresline, z której usług jesteśmy bardzo zadowoleni.

• 2 tygodnie później...
Gość magdalenna00

Proponuję wziąć od zainteresowanej firmy pełną listę wspólnot, którymi się zajmują (albo pełną, ale ograniczoną do Waszej dzielnicy), i zapytać bezpośrednio kilka z tych wspólnot. Opinie klientów powiedzą Ci najwięcej wink.png

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 5 miesięcy temu...

niekoniecznie, o tym czy zarządca jest dobry czy nie najlepiej świadczą opinie mieszkańców, u mnie na osiedlu zarządza Gestor i większość osób ich bardzo chwali, jesteśmy bardzo zadowoleni, w razie potrzeby jest z nimi dobry kontakt, bardzo profesjonalnie podchodzą do tego, co robią i widać, że mają ludzkie odruchy i rozumieją potrzeby mieszkańców

• 4 tygodnie później...

Przede wszystkim zwróć uwagę, jaki zakres obowiązków deklaruje zarządca. W większości przypadków jest to obsługa prawna i księgowa, opieka techniczna czy dbanie o czystość osiedla. Wiele firm ma również usługi dodatkowe, za które płaci się osobno. Ja mieszkam na jednym z Warszawskich osiedli, gdzie zarządzaniem zajmuje się firma Lemmon House. Firma jak firma, natomiast podoba mi się szybki przepływ informacji, który odbywa się przez wspólną platformę, stworzoną specjalnie do tego celu. Za jej pośrednictwem można załatwić wiele formalności bez zbędnego chodzenia. Mamy też wgląd do swoich rozliczeń ze wspólnotą online – to wygodne.

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Gość Wójciak83

Ja współpracuje z taką firmą, nazywają się Progresline. Są bardzo rzetelni i profesjonalnie podchodzą do swoich zadań. Też się kiedyś bałem czy dobrze robie zatrudniając taką firmę zamiast zwykłego zarządcy, ale nie żałuje. Nigdy nie miałem skarg od mieszkańców, że coś źle jest zarządzane i sam uwag nie mam :)

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...

Jakiś czas temu nasz blok odłączył się od spóldzielni mieszkaniowej . Sprawa była dyskusyjna, niemniej aktualnie jesteśmy bardzo zadowoleni ponieważ we współnocie mamy o wiele mniejsze koszta. Nasz nowy zarządca sensownie dysponuje pieniędzmi i mamy dostep do wszystkich wydatków ( w internecie każdy z nas ma konto, do którego mamy login i hasło).

Sugerowalabym przy poszukiwaniach zerknać sobie tutaj;

https://aleo.com/pl/firmy/nieruchomosci-i-uslugi-powiazane

Na stronie jest spory katalog firm, ktore mają związek z nieruchomosciami.

• 5 tygodni później...
  • 4 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

A o jakim mieście mowa? Bo to chyba kluczowe w wyborze dobrego zarządcy nieruchomościami. Dobre opinie w administrowaniu wspólnotami ma firma gramat.pl . Działają prężnie na Śląsku i mają sporo nieruchomości pod opieką. Mało tego, kilka wspólnot już nawet udało im się oddłużyć.

• 3 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
  • Dodaj nową pozycję...