Gość aneta pasterek Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Witam. Potrzebuję porady. Otóż razem z mieszkańcami naszego osiedla postanowiliśmy podjąć współpracę z firmą zarządzającą nieruchomościami. Niestety, ale kompletnie nie wiemy na kogo się zdecydować. Może ktoś z Państwa byłby wstanie coś doradzić? Na co zwrócić uwagę przy wyborze firmy administracyjnej? Chętnie zapoznam się również z opiniami na temat firm z Łodzi. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patiks Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Zarządców z papierami to mamy w Pl jakieś 16 tysięcy. Ze sprawdzonych to na pewno Status - mają ponad 30 osiedli w Polsce, pracuję również u nas. Przede wszystkim realizują plan, który na pierwszy rzut oka wydawał się trudny do realizacji. Pojawiło się kilka korzystnych umów, które obniżyły nam koszty niektórych opłat, tak więc generalnie zdecydowanie in plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Zwróć uwagę czy firma zatrudnia licencjonowanych zarządców, sprawdź dokładnie co wchodzi w czynsz, jak będzie prowadzona dokumentacja itp. U nas zarządcą nieruchomości jest firma Progresline, z której usług jesteśmy bardzo zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdalenna00 Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Proponuję wziąć od zainteresowanej firmy pełną listę wspólnot, którymi się zajmują (albo pełną, ale ograniczoną do Waszej dzielnicy), i zapytać bezpośrednio kilka z tych wspólnot. Opinie klientów powiedzą Ci najwięcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emiliano Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 u mnie zarządcą jest Domena Zarządca Nieruchomości z Gliwic. Jest ok. Nikt nie może narzekać - remonty są robione na bieżąco, czysto, wszystko w księgach się zgadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegata45 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Znam taką firmę: http://inwestujwmieszkania.pl/ z pewnością jest to nowa jakość na rynku nieruchomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawello Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 A taka firma, zajmująca się Zarządem Nieruchomościami to ma jakieś minimalne wymagania, np. co do wielkości wspólnoty, osiedla? Zajmują się takimi małymi osiedlami, jak np wioski po byłych PGR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elżbieta45 Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Myślę, że o profesjonalizmie danej firmy świadczy to ile osiedli obsługuje. Progresline ma pod swoimi skrzydłami ponad 200 wspólnot mieszkaniowych. Te liczby mówią same za siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dora Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 niekoniecznie, o tym czy zarządca jest dobry czy nie najlepiej świadczą opinie mieszkańców, u mnie na osiedlu zarządza Gestor i większość osób ich bardzo chwali, jesteśmy bardzo zadowoleni, w razie potrzeby jest z nimi dobry kontakt, bardzo profesjonalnie podchodzą do tego, co robią i widać, że mają ludzkie odruchy i rozumieją potrzeby mieszkańców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin32 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Przede wszystkim zwróć uwagę, jaki zakres obowiązków deklaruje zarządca. W większości przypadków jest to obsługa prawna i księgowa, opieka techniczna czy dbanie o czystość osiedla. Wiele firm ma również usługi dodatkowe, za które płaci się osobno. Ja mieszkam na jednym z Warszawskich osiedli, gdzie zarządzaniem zajmuje się firma Lemmon House. Firma jak firma, natomiast podoba mi się szybki przepływ informacji, który odbywa się przez wspólną platformę, stworzoną specjalnie do tego celu. Za jej pośrednictwem można załatwić wiele formalności bez zbędnego chodzenia. Mamy też wgląd do swoich rozliczeń ze wspólnotą online – to wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_kowal Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Na naszym osiedlu zarząd sprawuje firma Posesja z Warszawy. Bardzo dbają o otoczenie i mieszkańców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patiks Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Proszę tutaj - integrummanagement.pl/ Nie warto ograniczać się wyłącznie dofirm działających w danej okolicy, bo zazwyczaj zarządcy i tak działają na terenie całego kraju, mają wiele osiedli. Wszystko jest do zweryfikowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wójciak83 Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Ja współpracuje z taką firmą, nazywają się Progresline. Są bardzo rzetelni i profesjonalnie podchodzą do swoich zadań. Też się kiedyś bałem czy dobrze robie zatrudniając taką firmę zamiast zwykłego zarządcy, ale nie żałuje. Nigdy nie miałem skarg od mieszkańców, że coś źle jest zarządzane i sam uwag nie mam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patiks Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Może jeszcze z bezpośrednim odnośnikiem - https://integrummanagement.pl/W każdym przypadku radzę porównywać zasady w poszczególnych firmach, bo te wyglądają mega rożnie.Na pewno nie można powiedzieć z góry, że ktoś jest zły/dobry. To trzeba porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość renia93 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Ja z własnego doświadczenia wiem, że dobrym zarządcą jest firma Progresline. Działają od kilku lat na moim osiedlu i nigdy nie było skarg na ich pracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarbaraGruszka Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Jakiś czas temu nasz blok odłączył się od spóldzielni mieszkaniowej . Sprawa była dyskusyjna, niemniej aktualnie jesteśmy bardzo zadowoleni ponieważ we współnocie mamy o wiele mniejsze koszta. Nasz nowy zarządca sensownie dysponuje pieniędzmi i mamy dostep do wszystkich wydatków ( w internecie każdy z nas ma konto, do którego mamy login i hasło).Sugerowalabym przy poszukiwaniach zerknać sobie tutaj;https://aleo.com/pl/firmy/nieruchomosci-i-uslugi-powiazane Na stronie jest spory katalog firm, ktore mają związek z nieruchomosciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kartka71 Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Ja jestem zadowolona z firmy Progresline, która zajmuje się zarządzaniem w moim bloku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elżbieta Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Tak, również korzystam z usług Progresline! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Widzę, że dużo osób wypowiada się za Progresline. Naprawdę tak wyróżnia się na tle innych zarządców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasia10 Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Według mnie tak! Poprzedni zarządca... szkoda słów. Zero terminowości, kreatywności. Z Proresline jest przeciwnie, więc zdecydowanie polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirek34 Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 A nie mieliście żadnych niemiłych sytuacji z Progresline? Bo jak czytałem, to nie wszyscy wypowiadają się tak kolorowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robert54 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 nie każdemu idzie dogodzić, każdy ma inne wymagania, to też zależy od innych czynników ale u nas Progresline nie zawodzi i dobrze nam się dogaduje z nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luke45 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 A o jakim mieście mowa? Bo to chyba kluczowe w wyborze dobrego zarządcy nieruchomościami. Dobre opinie w administrowaniu wspólnotami ma firma gramat.pl . Działają prężnie na Śląsku i mają sporo nieruchomości pod opieką. Mało tego, kilka wspólnot już nawet udało im się oddłużyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuba34 Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Ja mam bardzo dobrą opinię o Progresline. Są bardzo terminowi i wszystkie naprawy i przeglądy robią a bieżąco, a nie dopiero jak nadejdzie kryzys i awaria. Na kontakt z nimi też nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek31 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 Ja mam pozytywne doświadczenia z firmą LemmonHouse. Działają na terenie województwa mazowieckiego. Bardzo podoba mi się ich internetowa platforma, która znacznie ułatwia komunikację. Więcej o ich działalności można przeczytać na http://lemmonhouse.pl/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi