Więc tak zrobiłem dwa konta na jeden adres wszystko było prawdzie tylko dwa imiona inne Jan Niebardzo i pani Janna Bardzo effekt? Dostałem emila że podałem UWAGA nie prawdziwy adres zamieszkania - Wniosek? Olej ich chcą cię wystraszyć aż się złamiesz i zapłacisz ten 96 zł. Mój kolega dostał list pokazał mi i obaj zaczeliśmy się śmiać ponieważ
-List niepolecony
-List nie był napisany z sądu (nazywał się przesądowy)
-Każdy a to każdy prawnik powie ci - Olej.
Po za tym cytując:
§ 1. Kto przez uporczywe nękanie innej osoby lub osoby jej najbliższej wzbudza u niej uzasadnione okolicznościami poczucie zagrożenia lub istotnie narusza jej prywatność,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
Również nie możemy pominąć faktu iż w regulaminie plikostrady jest również łamane prawo. Strona jest piracka oraz stworzona niezgodnie z prawem. Nic ci nie grozi nawet jeżeli się podszyłeś/ąś pod kolege/koleżanke nic ci nie zrobią
Ponieważ
-Umowa przez internet mogła być podpisana przez każdego przez twój komputer (Do umowy jest potrzebny pesel i dowód osobisty)
-''Umowa'' ? To jest potwierdzenie regulaminu a nie umowy jak wyżej napisałem do umowy jest potrzebny podpis , pesel i dowód osobisty.
Oraz ostatnia rzecz skłamałeś/aś do daty urodzenia dajmy na to masz 17 lat a podałeś/aś że masz 60 lat? Nic ci nie zrobią bo jak mówiłem może napisać to każdy a to każdy z twojego komputer nie ma dowodów że to ty tą ''umowe'' potwierdziłeś/aś.
To tyle sam mam 15 lat a jakoś nie płacze że zostanę oskarżony o nie spłacanie długu przez nie istniejącą firme windykacyjną.
No i to odstąpienie od żekomej ''Umowy'' nie jest to potrzebne ale powiem tak. Jeżeli jakimś cudem plikostrada wejdzie na drogę sądową (00000000,1% że to zrobią) to jeżeli wysłałeś/aś odstąpienie od umowy w ciągu 3 miechów to będziesz mieć dowód że faktycznie odstąpiłeś/aś od umowy i wtedy nic ci nie grozi co prawda nie polecam ponieważ wam zaspamują skrzynke mailową i tyle z tego.
Nie płać bo nic a nic ci nie grozi (tylko nie potrzebny stres)
Dodaj ich emila na spam
Olej ich.
I tyle w temacie.
Pozdrawiam. =)
Jak napisał ktoś na forum , sam się bałem ale po przeczytaniu tego jestem pewien że nic ci nie grozi. Po za tym jesteś niepełnoletni i moce prawne cię nie sięgają.