Skocz do zawartości


Zdjęcie

Franczyza w gastronomii


wróć do serwisu Moja Firma 9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Admin Moja Firma

Admin Moja Firma

    Zaawansowany użytkownik

  • Administratorzy forów
  • 102986 postów

Napisano 19 wrzesień 2014 - 11:24

Rynek franczyzy w Polsce zdominowany jest przez sieci gastronomiczne. To one od lat cieszą się największą popularnością wśród przedsiębiorców. Fakt ten potwierdza najnowsza analiza Akademii Rozwoju Systemów Sieciowych z której wynika, że koncepty gastronomiczne stanowią ponad 20 proc. wszystkich ofert franczyzowych w naszym kraju.

Powrót do artykułu: Franczyza w gastronomii

#2 Guest_Tobiasz

Guest_Tobiasz
  • Goście

Napisano 19 wrzesień 2014 - 11:24

Zgadzam się ze słowami pani z Subwaya, ze teraz ludzie coraz częściej myślą o tym co jedzą i da się zauważyć modę na zdrowe jedzenie, zdrowe życie, bycie fit itp. itd. A jak widac nie tylko Chodakowska umie wykorzystać tę nową modą. Sam zastanawiam się nad inwestycją w biznes oparty na franczyzie i chociaż nie jestem pewien jeszcze z którą marką będę współpracował, to na pewno będzie to gastronomia. Powołując się nawet na pierwsze zdanie tego tekstu i wszelkie raporty...... tylko franczyza w gastro ma szansę bytu.

#3 Guest_Portalfranczyza.pl

Guest_Portalfranczyza.pl
  • Goście

Napisano 23 wrzesień 2014 - 14:40

Szukasz franczyza w gastronomii ? portalfranczyza.pl/franczyza-Gastronomia,,search.html?search=1&ctgRootId=&wb_category_id=34

#4 Guest_Mariusz

Guest_Mariusz
  • Goście

Napisano 22 październik 2015 - 11:54

Sprzedam franczyzę prowadzoną w sieci piekarnio-kawiarni Gorąco Polecam Nowakowski . Lokal prowadzony jest przeze mnie od 5 lat. Jest rentowny a w perspektywie kilku miesięcy jest potencjał na wzrost zysków w związku z kończącą się budową biurowca Krolewska.com Sprzedaję franczyzę gdyż w związku z prowadzeniem kilku innych działalności nie mam czasu na odpowiedni poziom zarządzania tym biznesem. Oferta piekarnio-kawiarni Gorąco Polecam Nowakowski to gorące, wypiekane na miejscu tradycyjne pieczywo polskie jak również odpiekane włoskie pieczywo typu nizza, ciabatty, chleby żytnie, chleby wieloziarniste, francuskie croissanty i bagietki, bułeczki z siemieniem, ziarnami dyni, płatkami zbożowymi, sezamem. Bogata oferta obejmuje także ciasta, ciasteczka, przekąski słone oraz przygotowywane na miejscu kanapki, kawę, herbatę. Wypiekane na miejscu bułeczki, ciasteczka i chleby trafiają z pieca bezpośrednio do klienta detalicznego, dzięki czemu sieć może zagwarantować ich wysoką jakość i świeżość - pominięcie całego cyklu dostawczego zapewnia przejęcie pełnej kontroli nad drogą, jaką produkt pokonuje od chwili jego wytworzenia do momentu zakupu. Z kolei szeroki asortyment pozwala na zaprezentowanie klientom prawdziwego bogactwa i różnorodności produktów piekarniczych. Dotychczasowy rozwój sieci koncentruje się na Warszawie i jej okolicach, w dalszej perspektywie planowane jest uruchomienie kolejnych sklepów na terenie całej Polski.

Pozdrawiam

Mariusz Strojek

mariusz@strojek.com.pl



#5 Guest_tomaszek2

Guest_tomaszek2
  • Goście

Napisano 27 maj 2016 - 08:20

Ale często taka franczyza umożliwia ludziom rozwój itd smile.png Takie firmy gastronomiczne mają dobre warunki zazwyczaj, organizują szkolenia, dają sprzęt itd. Np www.crazypepe.pl/ oferuje otwarcie swojego food trucka pod marketem Kaufland i mają na prawdę ciekawą oferte



#6 Guest_Grzegorz R.

Guest_Grzegorz R.
  • Goście

Napisano 20 wrzesień 2016 - 07:34

Dla mnie strzałem w dziesiątkę okazała się współpraca z Holly Powder. Marka jest godna polecenia, a tworzący ją ludzie mają doświadczenie w branży gastronomicznej i zawsze służą pomocą. Dodatkowo mogłem zachować swoją nazwę lokalu i wystrój, nie ma wymogu upodabniania się pod wizerunek lokali franczyzowych. Choć pewnie bym skorzystał z tej możliwości, gdyby nie fakt, że punkt miałem świeżo wyremontowany. Co mi się podoba to układ partnerski i szansa na dalszy rozwój, który zapewniają szkolenia organizowane przez Holly Powder. Do dziś marka zaopatruje moją małą gastronomie i dostarcza mi materiały promocyjne, a lokal przynosi mi dochód i satysfakcję. Mam już grono stałych klientów, którzy mówią, że serwuję najlepsze panierowane kurczaki w Poznaniu. :)

#7 Guest_inka

Guest_inka
  • Goście

Napisano 09 maj 2018 - 17:48

Chyba lepiej jednak swój lokal niż franczyza. Teraz też jest opcja wypożyczania urzadzeń, nie trzeba ich kupować. Na przykład firma Winterhalter tak swoje zmywarki wypożycza, więc juz nie trzeba mieć tyle kasy na start

#8 Guest_Zdrowa Krowa

Guest_Zdrowa Krowa
  • Goście

Napisano 15 lipiec 2020 - 09:31

Franczyza to bardzo ciekawe rozwiązanie dla osób, które chcą otworzyć własną restaurację. W naszej ofercie oprócz świetnego jedzenia jest również możliwość franczyzy - więcej informacji znajduje się pod tym linkiem -> zdrowakrowa.com/franczyza

#9 Guest_Zdrowa Krowa

Guest_Zdrowa Krowa
  • Goście

Napisano 15 lipiec 2020 - 09:31

Franczyza to bardzo ciekawe rozwiązanie dla osób, które chcą otworzyć własną restaurację. W naszej ofercie oprócz świetnego jedzenia jest również możliwość franczyzy - więcej informacji znajduje się pod tym linkiem -> zdrowakrowa.com

#10 Guest_Zdrowa Krowa

Guest_Zdrowa Krowa
  • Goście

Napisano 15 lipiec 2020 - 09:31

Franczyza to bardzo ciekawe rozwiązanie dla osób, które chcą otworzyć własną restaurację. W naszej ofercie oprócz świetnego jedzenia jest również możliwość franczyzy - więcej informacji znajduje się na naszej stronie w zakładce Franczyza - zapraszamy :)



Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych