Ja powierzyłem swoje dwa mieszkania w Warszawie (jedno na Bemowie drugie na Woli) firmie We Rent. Muszę przyznać że nie byłem przekonany do tego typu usługi (powierzenie swoich nieruchomości
obcym ludziom) ale przekonał mnie do tego znajomy, który przekazał im w zarządzanie mieszkanie na Ursusie i był bardzo zadowolony. Jak na razie muszę przyznać że miał rację . Nie mam problemów z tą firmą. Na czas rozliczają wszystkie płatności (opłaty + czynsz do administracji), co miesiąc na maila otrzymuje raporty od nich ze szczegółowymi rozliczeniami, z wizytacji mieszkania i ewentualne wiadomości od administracji budynku. Kosztowo też nie wychodzi to zbyt strasznie ponieważ w momencie przejęcia ode mnie mieszkań w zarządzanie zasugerowali mi podniesienie ceny za wynajem (o 100zł na Bemowie i o 200 na Woli) więc tak naprawdę w ramach tego mam ich usługę praktycznie za darmo. Jeżeli ktoś zastanawia się czy powierzyć mieszkanie w zarządzanie firmie to polecam. Fajna sprawa bo przynajmniej jest pewność wynajmu i jakieś tam bezpieczeństwo (ich umowy wydaje mi się dużo lepsze od tych co stosowałem do tej pory), a przede wszystkim dużo więcej czasu wolnego. Wcześniej powierzałem poszukiwanie najemców agencjom które brały 50% czynszu tylko za znalezienie najemcy tutaj mam wszystko w komplecie i dużo taniej