Admin Księgowość Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Rodzice samotnie wychowujący dzieci mogą dokonać rozliczenia wspólnie z dzieckiem, nawet jeżeli nie uzyskiwało ono żadnych dochodów. Dzięki wspólnemu rozliczeniu można uzyskać korzyść (niższy podatek do zapłaty lub zwrot) – maksymalnie do 12.529,- zł. Przedsiębiorcy opodatkowani podatkiem liniowym lub formami zryczałtowanymi nie mogą jednak rozliczyć się w ten sposób. Powrót do artykułu: Wspólne rozliczenie z dzieckiem to korzyść podatkowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WERONIKA Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 JESTEM PO ROZWODZIE OD 05.12.2014R,JA MAM PRZYZNANĄ PRZEZ SĄD OPIEKĘ NAD DZICKIEM I JĄ SAMODZIELNIE SPRAWUJĘ.CZY MAM PRAWO ROZLICZYĆ SIĘ WSPÓLNIE ZMAŁOLETNIM DZIECKIEM? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Witam mam pytanie tworzę z przyszłą mamą mojej córki związek partnerski, ja przekraczam próg podatkowy 85tys zł , partnerka zarabia dużo miej, ona ma także córkę 12 letnia z poprzedniego małżeństwa. Chciałem się dowiedzieć czy jest jakaś szansa żebym rozliczył się wspólnie z moim dzieckiem , Żeby uniknąć drugiego progu podatkowego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi