Admin Infor.pl Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Praca w godzinach nadliczbowych jest dozwolona w ściśle określonych przypadkach. Kodeks pracy wprowadza również maksymalną liczbę godzin nadliczbowych, która zależy od przyczyny warunkującej pracę w godzinach nadliczbowych. Powrót do artykułu: Limit godzin nadliczbowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anonim.99 Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Więc czy to normalne i w pełni zgodne z prawem ze wypracowuje się 245 godzin w miesiącu za najniższą krajową? Pracuje się nawet po 21 godzin na dobę? Nie ma się przerwy 11 godzin od momentu wyjścia i przyjścia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Czy pracodawca może przetrzymywać pracownika w pracy łącznie i nieprzerwanie 23 godziny od 6 do 5 rano następnego dnia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adam Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Może w końcu ktoś zajmie się nowelizacją przepisów prawa pracy aby człowiek mógł zaplanować normalnie dzień. W końcu po co grzać nadgodziny, skoro można zatrudnić dodatkowych pracowników. Podobno jest bezrobocie i czekają po 10 na 1 miejsce. Każdy byłby szczęśliwy, mogąc zapracować na wypłatę - nawet bez nadgodzin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pracownik Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Ja robie czasami średnio po 300 godzin a jak zaczynamy rozmowe o nadgodzinach to slyszymy za są tysiące chętnych. 10lat w firmie i ani razu na badaniach, tylko na liscie daty sie zmieniają. Zarabiamy po jakies 4-5 tyś ale godzin czasami tyle co za dwa miesiące w miesiącu. Cały czas mysle o zgłoszeniu tego jak tylko znajdę coś innego do roboty bo boje sie o pracę. Też zastanawiam się nad prawnikiem ale czy to sens? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ł Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Czy pracodawca może zwolnić pracowników którzy nie zgadzają się na nadgodziny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ł Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Liczę na odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Czy pracodawca może zwolnić pracowników którzy nie zgadzają się na nadgodzinyMoże, bo taki pracownik dezorganizuje pracę. Są wyjątki kiedy nie można zatrudniać pracownika w godzinach nadliczbowych, np. kobieta ciężarna, pracownik wychowujący dziecko do lat 4, pracownik młodociany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Pracuje w jednej z sieci handlowych i od pół roku codziennie jest potrzeba aby zostawać na nadgodziny, a mje pytanie jest takie czy można związku z tym odmówić nadgodzin bez żadnych konsekwencji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasek Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Ochrona solid bydgszcz umowa o prace cile zw nadgodziny cs pierwsze 2godz ton50%a następnieto 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pik Opublikowano 13 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 Jezeli pracodawca kaze mi pracowac jak produkcja od początku do końca czyli wiecej niz 8 godzin a ja nie jestem w stanie tak pracowac bo mam dzieci w wieku 2 lat i sie na to nie zgadzam to powiedzieli mi ze mam się pożegnać z praca co Mam zrobic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pain Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 Jezeli pracodawca kaze mi pracowac jak produkcja od początku do końca czyli wiecej niz 8 godzin a ja nie jestem w stanie tak pracowac bo mam dzieci w wieku 2 lat i sie na to nie zgadzam to powiedzieli mi ze mam się pożegnać z praca co Mam zrobic Osoby opiekującej się dziećmi do 4 roku życie nie można zmusić do nagodzin. Jeśli pracodawca będzie chciał przez to zwolnić, to proszę iść do Inspekcji Pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi