Gość Mat Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Witajcie,Proszę o pomoc w następującej kwestii:Wkrótce urodzi nam się dziecko. Ja jestem zatrudniona na umowę na czas nieokreślony, a mąż aktualnie pozostaje bez pracy. Wstępnie planowaliśmy, że ja po wykorzystaniu urlopu macierzyńskiego i dodatkowego (po 26 tygodniach) wrócę do pracy, a dzieckiem będzie zajmował się mąż. Ile ma on czasu na znalezienie zatrudnienia, żeby w okresie przebywania na urlopie rodzicielskim otrzymywać zasiłek z ZUS? Czy musi być zatrudniony już w dniu narodzin dziecka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mat Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Za późno się zorientowałam i opublikowałam pytanie w złej kategorii na forum. Pozwolę sobie napisać ten post ponownie w dziale "Uprawnienia rodzicielskie"Przepraszam za zaśmiecanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi