Kategorie
Skocz do zawartości

Jak ubiegać się o rentę socjalną

Admin Infor.pl
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 7 miesięcy temu...
mam 59 lat zycia o1986 roku zachorowalam na nerwice i depresje i od tego ntez roku lecze sie u npsychiatry w roku 2011 moj stan znacznie sie pogorszyl wbylam cztery razy chospitalizowana w 2014 hospitalizowana bylam dwa razy w tym raz trzy miesiace mam taka prace ze nie moge dalej wykonywc mojego zawodu czy moge starac sie o normalno rente cz ozasilek rechabilitacyjny

• 4 miesiące temu...
  • 1 rok później...
EWA MÓJ MĄŻ MA 60 LAT OD SZEŚCIU LAT CHORUJE NA DEPRESJĘ I NERWICĘ OD SZEŚCIU LAT LECZY SIĘ U PSYCHIATRY W MARCU TEGO ROKU PRZEBYWAŁ W SZPITALU POŻNIEJ BYŁ NA CHOROBOWYM A OD CZERWCA DO LISTOPADA BYŁ NA ZASIŁKU RECHABILITACYJNYM W CZASIE ZASIŁKU ZOSTAŁ ZWOLNIONY Z PRACY PRACOWAŁ W FIRMIE BUDOWLANEJ NA STANOWISKU ZBROJARZ JEGO STAN UTRZYMUJE SIĘ CAŁY CZAS NA TAKIM SAMYM POZIAMIE NIE MOŻE WYKONYWAĆ SWOJEJ PRACY CZY MOŻEMY STARAĆ SIĘ O RĘTĘ

• 5 miesięcy temu...

Syn ma 23 lata od 4 go roku życia leczy się na epilepsję,a obecnie na schizofrenie ,który lekarz wypełnia druk N 9 ,jest na bezrobociu bez zasiłku ale ubezpieczony czy dostanie rentę socjalną

A skąd my internauci mamy to wiedzieć? Komisja lekarska w ZUS-ie o tym zadecyduje, my nie znamy się na chorobach.

• 1 rok później...

czy mozna sie starac o rente jak jest noga po operacji

Zapytaj lekarza. Zależy to od stanu Twojego zdrowia. Jeśli lekarz uzna, że w najbliższych miesiącach i latach nie będziesz zdolna do pracy, możesz starać się o rentę.

Gość gość gość

czy mozna sie starac o rente jak jest noga po operacji

A nie prościej k...na pytać w zus-ie????

Leń parszywy do pracy nie chce iść tylko kombinuje kto na forum powie

• 2 miesiące temu...
  • 1 rok później...
  • 2 tygodnie później...

To niestety nie jest takie proste, z ZUS robi wszystko by odrzucić wniosek. Sama to przeszłam, choć mam niepełnosprawność od urodzenia i problemy z poruszaniem. Pechowo skończyłam studia i dla ZUS-u jestem zbyt wysoko wykształcona (tak, we wniosku uzasadniającym, dlaczego renta mi się nie należy wymieniono moje wykształcenie! ;))

Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...