Kategorie
Skocz do zawartości

udt na wózki

Gość Sonia
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dz.U. Nr 28 poz.240 Rozporządzenie RM z dnia 3 lutego 2003 r. zmieniające rozp. w sprawie rodzajów urzadzeń tecchnicznych podlegających dozorowi technicznemu.

3) dodaje się lit.l w brzmieniu:

"l) wózki jezdniowe podnośnikowe z mechanicznym napędem podnoszenia",

§ 2. Rozporządzenie wchodzi w życie po upływie 6 miesię od dnia ogłoszenia.

Poprzedni akt prawny Dz.U.2002 Nr 120 poz.1021, w którym występowała pozycja "wózki jezdniowe z wysięgnikiem" - został uchylonyph34r.pngangry.pngrolleyes.gif

Nie sprawdzałem i okazało się że w/w akty prawne zostały uznane za uchylone. Obecnie obowiązuje: Dz.U. z 27 grudnia 2012 poz.1468 - Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 7 grudnia 2012 w sprawie rodzajów urządzeń technicznych podlegających dozorowi technicznemu

6) maszyny służące do przemieszczania osób lub ładunków w ograniczonym zasięgu:
a) wciągarki i wciągniki,
b) suwnice,
c) żurawie,
d) układnice,
e) dźwigniki (podnośniki), w tym systemy do parkowania samochodów, z wyjątkiem dźwigników stanowiących wyposażenie
pojazdów, dźwigników do pochylania stołów technologicznych i dźwigników przenośnych z napędem ręcznym,
f) wyciągi towarowe,
g) wyciągi statków,
h) podesty ruchome,
i) urządzenia dla osób niepełnosprawnych,
j) schody i chodniki ruchome,
k) przenośniki okrężne kabinowe i platformowe,
l) wózki jezdniowe podnośnikowe z mechanicznym napędem podnoszenia;

rolleyes.gifwub.png

• 5 lat później...
  • 2 tygodnie później...

Jeśli chcesz zaliczyć testy to polecam kupić pytania udt ze strony https://dbm.org.pl/download-udt-pytania-odpowiedzi.html ja miałem inne i nie udało mi się zaliczyć egzaminu, postanowiłem dlatego kupić te, ponieważ słyszałem, że są najlepsze. Zakup ich był świetną opcją, egzamin na wózki zdałem bezbłędnie. 

• 2 tygodnie później...

W naszej firmie panowie mieli przeprowadzane szkolenia na wózki widłowe, po którym odbyli egzamin UDT. Otrzymali po jego zdaniu bezterminowe uprawniania do obsługi wózków jezdniowych. Szkolenie przeprowadzała firma Gizo https://gizo.pl/ ta sama od której wózki wynajmujemy na magazyn. Są certyfikowanym ośrodkiem szkoleniowym. stawiają na zajęcia praktyczne przede wszystkim, każde szkolenie prowadzone jest przez doświadczonych wykładowców. Kursy organizują w swoich oddziałach w całej Polsce. Nie tylko są to szkolenia na wózki ale także na podnośniki i ładowarki teleskopowe. 

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...