Admin Księgowość Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Rolnik prowadzący wyłącznie gospodarstwo rolne, który nie uzyskuje przychodów z innego rodzaju działalności, nie musi w ogóle rejestrować się dla potrzeb podatku VAT. System zryczałtowanego opodatkowania zwalnia rolnika ryczałtowego od obowiązku prowadzenia ewidencji, składania deklaracji i wystawiania faktur, przy jednoczesnym prawie do zwrotu podatku naliczonego w postaci podatku VAT zawartego na fakturze VAT RR. Powrót do artykułu: Czy rolnikowi opłaca się być czynnym podatnikiem VAT? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bamber Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 opłacalność przejścia na vat można też policzyć kalulatorem: www.vatdlarolnikow.pl/kalkulator-wyliczanie-vat/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dorian Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Dobra stronka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_Cies Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Pełny link do kalkulatora: Czy rolnikowi opłaca się przejść na podatek VAT: http://vatdlarolnikow.pl/kalkulator-wyliczanie-vat/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość małorolny Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Jeżeli jestem właścicielem gospodarstwa rolengo o pow. 1.50 ha i niczego nie sprzedają, a wszystko wykorzystuję na własne cele oraz równolegle pracuję na pełnym etacie to czy mogę stać się rolnikiem vatowcem aby móc odliczać zakupy na potrzeby mojej działalności rolniczej? Proszę o odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi