Admin Infor.pl Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Urlop wypoczynkowy to okres, w którym pracownik nie pozostaje do dyspozycji pracodawcy i może swobodnie korzystać z przysługującego mu czasu wolnego. Należy jednak pamiętać, że nawet wtedy pracodawcy przysługują wobec niego pewne uprawnienia. W świetle obowiązujących przepisów pracodawca ma prawo do odwołania pracownika z urlopu. Odwołanie to musi być jednak uzasadnione okolicznościami nieprzewidzianymi w chwili rozpoczynania urlopu. Powrót do artykułu: Kiedy pracodawca może odwołać pracownika z urlopu wypoczynkowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 niestety pracodawca ma takie dziwne prawo można poczytać dodatkowo o tym choćby tu poradnikpracownika.pl/odwolanie-pracownika-z-urlopu/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZosiaA Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Weź się w ogarnij Gościu - artykuł datowany rok temu a ty teraz podpinasz reklamy? Tylko taki marketing ci przychodzi do głowy?A w innym poście zamieszczasz swoje zdziwienie, ze taka rzecz może mieć miejsce i "walisz" te samą reklamę.....żenada.Na tym Forum ludzie są zbyt inteligentni, aby dali się nabierać na takie tanie chwyty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 miałam iść na planowany urlop ale najprawdopodobniej nie pójdę bo jedyna osoba ,która może mnie zastąpić zachorowała - z tytułu wyjazd na zaplanowany urlop poniosłam koszty - czy w takiej sytuacji pracodawca zwróci mi moje poniesione koszty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weronika_ Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 co podlega zwrotowi :opłata za wykupione wczasy w hotelu, ośrodku wypoczynkowym, koszty dojazdu do miejsca wypoczynku lub podróży powrotnej, czyli bilety kolejowe, lotnicze). Pracownik, nie może domagać się zwrotu kosztów pośrednio związanych z urlopem. Na przykład nie może liczyć, że pracodawca zwróci mu koszty zakupu sprzętu sportowego, odzieży zakupionej na wakacje. Koszty te są związane z urlopem, ale nie bezpośrednio. Przepisy mówi, że pracodawca powinien zwrócić pracownikowi koszty związek z jego odwołaniem z urlopu. Nie wspominają jednak, jak pracownik powinien się o nie upomnieć. Przyjąć należy, że najlepszym rozwiązaniem będzie złożenie pisma przez pracownika, w którym domaga się rekompensaty kosztów odwołania z urlopu wypoczynkowego atykul: http://kadry.infor.pl/urlopy/przerwanie-urlopu/80247,Zwrot-kosztow-za-odwolanie-urlopu.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi