Admin Księgowość Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Wydatki poniesione na zakup upominków reklamowych mogą zostać uznane za mające związek z reklamą (a tym samym za koszty podatkowe), jeżeli mają niewielką, niekiedy wręcz symboliczną wartość, są rozdawane masowo, do szerokiego grona odbiorców oraz są oznakowane logo lub nazwą produktu. Dla obdarowanych osób będą nieodpłatnym przychodem ale nie trzeba płacić PIT, jeżeli wartość poszczególnych prezentów nie przekracza kwoty 200 zł. Powrót do artykułu: Gadżety reklamowe rozdawane nieokreślonym odbiorcom - skutki podatkowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elsa Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 O, bardzo przydatna informacja, dzięki. Ja sama planuję zainwestować w jakieś oryginalne gadżety reklamowe (fajne znalazłam na dostawca1.pl), które klientom będą się dobrze kojarzyć z firmą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tadeusz Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Duży wybór oryginalnych i przydatnych gadżetów reklamowych mają w firmie Dom reklamy Art Office.pl w Warszawie. U nich zamówisz gadżety do rozdawania na targach, konferencjach, eventach. Duży wybór i konkurencyjne ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Olaf5432 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Często zamawiam gadżety Grupakarta.com i trzeba przyznać, że to duża rzadkość, żeby cokolwiek miało tak wysoką cenę, więc de facto problem jakby nie istnieje. Ale utrudnienia podatkowe jak zwykle w Polsce są spore… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Mi się wydaje, że najlepiej sprawdzają się te gadżety, które nie są oklepane, np. napoje reklamowe. Zamawiam je z firmy ST Drink i od tego czasu zauwazylem widoczne zainteresowanie tematem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi