Admin Infor.pl Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Jazda autobusem bez biletu lub dokumentu uprawniającego do ulgowego przejazdu, grozi mandatem. W jakiej wysokości? Kiedy możemy nie uiścić opłaty? Powrót do artykułu: Jaka kara za brak biletu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 40 krotnie czyli np jak bilet kosztuje 5 zl to zapłacimy 200 zl mandatu czy np miesieczny 150 zl mamy ulgowy ale nie posiadamy legitymacji i dostaniemy 6000 kary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j23 Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 przeczytaj jeszcze raz artykuł, ale tym razem ze zrozumieniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Justyna Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Pytanie: 50-krotnosc biletu za 3pln wynosi 150pln. W Bydgoszczy Kara uiszczona na miejscu wynosi 180pln a kara przy platnosci w ciagu 7 dni - ponad 250pln. Czy jest to prawnie legalna kara? 180pln > 3pln x 50 (150pln). Czy powinnam uiscic 180pln badz 250 pln? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ja Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 a jak mam bilet ulgowy, to też mam zapłacić karę, jak za normalny? gdzie tu sprawiedliwość społeczna? Dlaczego nie ma różnicowania wysokości kary od kwoty jaką płace za bilet? 50-krotnośc biletu za bilet ulgowy powinna wynosić 75 zł przy 1,50 zł za bilet, a nie 150zł. Tym bardziej, że najczęściej są to osoby niepełnosprawne, z bardzo niskim dochodem, nieraz poniżej minimum egzystencji... Gdzie jest RPO, żeby to podważać? Ja mam 350zł na m-c i kara 150zł jest dla mnie za wysoka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Orion Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Mam trzecy mandat. Czy jest za to kryminalna ale bo administracyjna odpowiedzialnosc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Mam trzecy mandat. Czy jest za to kryminalna ale bo administracyjna odpowiedzialnosc? Jeśli płacisz mandaty, to nie ma odpowiedzialności. Jeśli ich nie zapłacisz, wystawca mandatu skieruje sprawę do sądu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MARO Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 BZDURY TOTALNE-Córka zapomniała biletu miesiecznego i musiała zapłacic 16 zł kary-co stanowi blisko 50 procent wartosci biletu miesiecznego!!!Totalne zdzierstwo w KRAKOWIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MARO Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 BZDURY TOTALNE-Córka zapomniała biletu miesiecznego i musiała zapłacic 16 zł kary-co stanowi blisko 50 procent wartosci biletu miesiecznego!!!Totalne zdzierstwo w KRAKOWIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi