Admin Infor.pl Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Strona postępowania sądowego powinna zapoznać się z treścią wyroku. Najłatwiejszym sposobem jest obecność na odczytaniu wyroku, jednak nie zawsze jest to możliwe. Jak dowiedzieć się, co zawiera treść orzeczonego wyroku? Powrót do artykułu: Wniosek o dostarczenie wyroku z uzasadnieniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Błędy merytoryczne są w tej informacji. termin tygodniowy od doręczenia sentencji jest np. dla osób pozbawionych wolności, gdzie następuje doręczenie wyroku z urzędu. Natomiast, niezależnie czy strona działa z pełnomocnikiem profesjonalnym lub bez niego, termin wynosi tydzień od ogłoszenia sentencji, bez względu na stawiennictwo stron na publikacji orzeczenia (zawiadomienia muszą być prawidłowo doręczone) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 W WSA opłata 100 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość braq Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 mnie sąd odrzucił ten wniosek (nazwał go nieskutecznym) bo nie wskazałam czy "dotyczy wyroku w całości czy jedynie o rozstrzygnięcia o karze i o innych konsewkwencjach czynu " . Czyli jeszcze muszę wyszczególniać jakbym wiedziała co się w nim znajduje .... Sam się człowiek nie obroni :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gość Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 mnie sąd odrzucił ten wniosek (nazwał go nieskutecznym) bo nie wskazałam czy "dotyczy wyroku w całości czy jedynie o rozstrzygnięcia o karze i o innych konsewkwencjach czynu " . Czyli jeszcze muszę wyszczególniać jakbym wiedziała co się w nim znajduje .... Sam się człowiek nie obroni :-(Jeżeli sąd wezwał Cię do uzupełnienia braków i nie wskazałaś czy uzasadnienie ma dotyczyć konkretnego oskarżonego, całości bądź części wyroku, bądź innego zakresu i w terminie nie sprecyzowałaś to właściwie jest po ptokach... Jeżeli sąd nie wzywał do uzupełnienia braków to próbuj zaskarżyć decyzję (prawdopodobnie zażalenie na zarządzenie), że nie wezwali do uzupełnienia braków. Od bodajże lipca tego roku nastąpiła zmiana w przepisach i trzeba sprecyzować czego ma dotyczyć uzasadnienie. Jeżeli potrzebny był Ci tylko wyrok, to wystarczyło złożyć wniosek o odpis wyroku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alalalal Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 mimo ze mam pelnomocnika ,napisalam wniosek o przeslanie mi wyroku z uzasadnieniem .... nie dostalam z sadu nic???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Max Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Za odpis orzeczenia z uzasadnieniem doręczonego na skutek wniosku pobiera się opłatę kancelaryjną w kwocie 100 zł. (art. 234 p.p.s.a. i par 2 Rozp.RM z dnia 16.12.3003 Dz.U.221 poz.2192 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Darek Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Za odpis orzeczenia z uzasadnieniem doręczonego na skutek wniosku pobiera się opłatę kancelaryjną w kwocie 100 zł. (art. 234 p.p.s.a. i par 2 Rozp.RM z dnia 16.12.3003 Dz.U.221 poz.2192Brak słów na powyższą głupotę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jaro Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Wniosek o uzasadnienie wyroku w ałosci czy poszczególne punkty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bobek Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 @Max - p.p.s.a. to Prawo o postępowaniu przed sądami administracyjnymi !!! a mowa tutaj o postępowaniu cywilny !!! Ogarnij zanim chcesz zabłysnąć w sieci :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi