zuźka Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Wypłaty mamy do 10 następnego miesiąca. Jak rozliczyć w Zus zwalnianego pracownika jeśli pieniądze dostanie wcześniej- 30?Mam go dołączyć do deklaracji składanej za pozostałych pracowników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glusia Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Ale nie rozumiem z czym masz problem? Skoro dostanie wypłatę np. 30 czerwca to robisz za niego raport w dokumentach za czerwiec (raporty z deklaracją) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glusia Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 A z jakim dniem został/zostanie zwolniony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rita Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Mam go dołączyć do deklaracji składanej za pozostałych pracowników?tak, masz go dołączyć do pozostałych pracowników, ale w deklaracji czerwcowej, czyli tej, w której pracownicy otrzymali wynagrodzenie za maj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuźka Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 U mnie jest tak, że deklaracja za maj była rozliczana do 15 czerwca (z wypłatą majową). Tak było rozliczane wcześniej zanim przejęłam obowiązki poprzedniej kadrowej. Miałam kontrolę z Zus - jakoś do tego się nie przyczepili...Pracownikowi wypowiedzenie mija 28-06. Wypłatę dostanie w poniedziałek. Myślę, że dołączę to do deklaracji czerwcowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glusia Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 U mnie jest tak, że deklaracja za maj była rozliczana do 15 czerwca (z wypłatą majową). Tak było rozliczane wcześniej zanim przejęłam obowiązki poprzedniej kadrowej. Miałam kontrolę z Zus - jakoś do tego się nie przyczepili...Pracownikowi wypowiedzenie mija 28-06. Wypłatę dostanie w poniedziałek. Myślę, że dołączę to do deklaracji czerwcowejDokładnie tak, skoro wypłata jest w miesiącu czerwcu to należy pracownika dołączyć do zestawu dokumentów za czerwiec (wypłaty za maj z 10/05 i inne wypłacone w obrębie czerwca) wysyłanego np.15 lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rita Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 U mnie jest tak, że deklaracja za maj była rozliczana do 15 czerwca (z wypłatą majową).to jest prawidłowo, że deklaracja za maj jest rozliczana do 15 czerwca, ale pytanie, jakie wynagrodzenia ujmujesz w deklaracji za maj? Za kwiecień wypłacane w maju, czy za maj wypłacane w czerwcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuźka Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 to jest prawidłowo, że deklaracja za maj jest rozliczana do 15 czerwca, ale pytanie, jakie wynagrodzenia ujmujesz w deklaracji za maj? Za kwiecień wypłacane w maju, czy za maj wypłacane w czerwcu?Wynagrodzenie za maj wypłacam do 10 czerwca- do 15 deklaracja (z wynagrodzeniem majowym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rita Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Wynagrodzenie za maj wypłacam do 10 czerwca- do 15 deklaracja (z wynagrodzeniem majowym).do 15-go którego miesiąca? Czerwca? Wynagrodzenie za maj wypłacone w czerwcu powinno się znaleźć w deklaracji RCA, DRA za czerwiec wysłanej do ZUS do 15 lipca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rita Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 może inaczej zadam pytanie. Jaki numer mają raporty RCA z wynagrodzeniami majowymi? 01 05-2014 czy 01 06-2014? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuźka Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 może inaczej zadam pytanie. Jaki numer mają raporty RCA z wynagrodzeniami majowymi? 01 05-2014 czy 01 06-2014?01-05-2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glusia Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Identyfikator 01-05-2014 powinny mieć raporty, które zawierają wypłaty dokonane w maju czyli pobory za kwiecień na 10 maja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuźka Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Identyfikator 01-05-2014 powinny mieć raporty, które zawierają wypłaty dokonane w maju czyli pobory za kwiecień na 10 majaWiem. Ale tak było robione wcześniej i ja tak kontynuuję. Kontrola z Zus też się do tego nie przyczepiła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glusia Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Hmmm...to w taki razie musisz sama zdecydować co zrobić, ale z tego co piszesz to powinnaś to dołączyć do dokumentów czerwcowych. Jednak ja wyprostowałabym tę sytuację z raportami i od następnej wypłaty wysyłałabym raporty we właściwych terminach, tzn. wypłata za czerwiec na 10/07 w dokumentach z identyfikatorem 01-07 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rita Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Kontrola z Zus też się do tego nie przyczepiła...to widocznie w ogóle nie mieli tego w zakresie kontroli, bo takie postępowanie jest nieprawidłowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuźka Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Hmmm...to w taki razie musisz sama zdecydować co zrobić, ale z tego co piszesz to powinnaś to dołączyć do dokumentów czerwcowych. Jednak ja wyprostowałabym tę sytuację z raportami i od następnej wypłaty wysyłałabym raporty we właściwych terminach, tzn. wypłata za czerwiec na 10/07 w dokumentach z identyfikatorem 01-07hmm a jak to wyprostować? tak było robione "od zawsze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glusia Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 hmm a jak to wyprostować? tak było robione "od zawsze"Od najbliższego miesiąca robiłabym poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuźka Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 hmm a jak to wyprostować? tak było robione "od zawsze"tzn ostatni identyfikator mam 01-05-2014 (z wypłatą za maj wypłaconą w czerwcu) to co następny 01-07-2014- bez deklaracji czerwcowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witch Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 DRA, RCA z ident. 01 06.2014 "0" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glusia Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Wydaje mi się, że z identyfikatorem 01-06 powinnaś zrobić raporty i deklarację "zerowe" (bo wypłacone w czerwcu pobory już ujęłaś w dokumentach 01-05). Natomiast z identyfikatorem 01-07 ujmiesz wypłatę za czerwiec z dnia 10/07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi