Kategorie
Skocz do zawartości

wypłata dla zwalnianego pracownika a deklaracja zus

zuźka
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie jest tak, że deklaracja za maj była rozliczana do 15 czerwca (z wypłatą majową). Tak było rozliczane wcześniej zanim przejęłam obowiązki poprzedniej kadrowej. Miałam kontrolę z Zus - jakoś do tego się nie przyczepili...Pracownikowi wypowiedzenie mija 28-06. Wypłatę dostanie w poniedziałek. Myślę, że dołączę to do deklaracji czerwcowej

U mnie jest tak, że deklaracja za maj była rozliczana do 15 czerwca (z wypłatą majową). Tak było rozliczane wcześniej zanim przejęłam obowiązki poprzedniej kadrowej. Miałam kontrolę z Zus - jakoś do tego się nie przyczepili...Pracownikowi wypowiedzenie mija 28-06. Wypłatę dostanie w poniedziałek. Myślę, że dołączę to do deklaracji czerwcowej

Dokładnie tak, skoro wypłata jest w miesiącu czerwcu to należy pracownika dołączyć do zestawu dokumentów za czerwiec (wypłaty za maj z 10/05 i inne wypłacone w obrębie czerwca) wysyłanego np.15 lipca

Hmmm...to w taki razie musisz sama zdecydować co zrobić, ale z tego co piszesz to powinnaś to dołączyć do dokumentów czerwcowych. Jednak ja wyprostowałabym tę sytuację z raportami i od następnej wypłaty wysyłałabym raporty we właściwych terminach, tzn. wypłata za czerwiec na 10/07 w dokumentach z identyfikatorem 01-07

• Like 2

Hmmm...to w taki razie musisz sama zdecydować co zrobić, ale z tego co piszesz to powinnaś to dołączyć do dokumentów czerwcowych. Jednak ja wyprostowałabym tę sytuację z raportami i od następnej wypłaty wysyłałabym raporty we właściwych terminach, tzn. wypłata za czerwiec na 10/07 w dokumentach z identyfikatorem 01-07

hmm a jak to wyprostować? tak było robione "od zawsze"

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...