Admin Księgowość Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 W grudniu 2006 r. uległem wypadkowi samochodowemu. W listopadzie 2007 r. sąd zasądził na moją rzecz od sprawcy wypadku 30 000 złotych jako zwrot kosztów leczenia (odszkodowanie) i 15 tys. zł tytułem zadośćuczynienia za doznaną krzywdę. Wiem, że od odszkodowania nie muszę płacić podatku, bo zostało zasądzone w wyroku sądowym. Ale czy muszę zapłacić podatek dochodowy od kwoty zadośćuczynienia? Powrót do artykułu: Czy zadośćuczynienie uzyskane od sprawcy wypadku jest zwolnione z opodatkowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dana Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Najpierw to takie odszkodowanie trzeba uzyskać. A to jest trudne. Ubezpieczyciel często nie jest chętny do wypłaty. Cieszę się jednak,że jest taka firma jak EuCO , która pomaga w takich sytuacjach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi