Admin Infor.pl Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Jeśli w wyroku rozwodowym nie było zasądzonych alimentów na rzecz byłego małżonka można wnieść do sądu pozew o alimenty. Obowiązek alimentacyjny nie jest dziedziczny, w związku z czym wygasa w razie śmierci jednej ze stron. Powrót do artykułu: Jak uzyskać alimenty od byłego małżonka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość paulina Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Czy można złożyć pozew o rozwód bez zadania alimentow na małoletnie dzieci stron? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja_jagienka Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Czy można złożyć pozew o rozwód bez zadania alimentow na małoletnie dzieci stron?Można, ale sąd i tak poruszy tę kwestię na rozprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Nigdzie nie piszecie o tym, że jak to żona stosuje przemoc domową (tj. oczernianie, bicie, okradanie, oszustwa, kradzież tożsamości, wyrzucanie z domu przez zimę, bicie po operowanym kręgosłupie, wyrzucenie na bruk bez orzeczenia rozwodu czy eksmysji sądowej - napr. Os. Niepełnosprawnie ruchową, łamie ugode sądową o kontaktach z dzieckiem) czy może żądać zadośćuczynienie za te tortury i alimenty bo żyje teraz w biedzie? Co zrobić jak instytucje sprawiedliwości i pomocy rodzinie, UM, i inni nie pomagają? Gdzie szukać prawdziwej pomocy a nie tylko puste słowa?????? Czemuż to tylko mąż jest zły??? Niektóre kobiety to........... lepiej pomylcze. (plenghart@gmail.com) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AGNIESZKA Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 MAM ROZWÓD Z WINY MĘŻA.PRZYSĄDZONO MI ALIMENTY OD BYŁEGO MĘŻA ,NIE WYWIĄZUJE SIĘ Z OBOWIĄZKU OD 2016 ROKU..NIE OTRZYMAŁAM ANI ZŁOTÓWKI.W JAKI SPOSÓB MOGĘ WALCZYĆ O ZWROT PIENIĘDZY,JAKĄ MAM SZANSE ŻE MI ODDA MOJE ZASĄDZONE ALIMENTY. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AGNIESZKA Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 MAM ROZWÓD Z WINY MĘŻA.PRZYSĄDZONO MI ALIMENTY OD BYŁEGO MĘŻA ,NIE WYWIĄZUJE SIĘ Z OBOWIĄZKU OD 2016 ROKU..NIE OTRZYMAŁAM ANI ZŁOTÓWKI.W JAKI SPOSÓB MOGĘ WALCZYĆ O ZWROT PIENIĘDZY,JAKĄ MAM SZANSE ŻE MI ODDA MOJE ZASĄDZONE ALIMENTY. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi