Kategorie
Skocz do zawartości

Jak uzyskać alimenty od byłego małżonka?

Admin Infor.pl
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli w wyroku rozwodowym nie było zasądzonych alimentów na rzecz byłego małżonka można wnieść do sądu pozew o alimenty. Obowiązek alimentacyjny nie jest dziedziczny, w związku z czym wygasa w razie śmierci jednej ze stron.

Powrót do artykułu: Jak uzyskać alimenty od byłego małżonka?

• 5 miesięcy temu...
  • 10 miesięcy temu...
Nigdzie nie piszecie o tym, że jak to żona stosuje przemoc domową (tj. oczernianie, bicie, okradanie, oszustwa, kradzież tożsamości, wyrzucanie z domu przez zimę, bicie po operowanym kręgosłupie, wyrzucenie na bruk bez orzeczenia rozwodu czy eksmysji sądowej - napr. Os. Niepełnosprawnie ruchową, łamie ugode sądową o kontaktach z dzieckiem) czy może żądać zadośćuczynienie za te tortury i alimenty bo żyje teraz w biedzie? Co zrobić jak instytucje sprawiedliwości i pomocy rodzinie, UM, i inni nie pomagają? Gdzie szukać prawdziwej pomocy a nie tylko puste słowa?????? Czemuż to tylko mąż jest zły??? Niektóre kobiety to........... lepiej pomylcze. (plenghart@gmail.com)

• 4 lata później...
Gość AGNIESZKA
MAM ROZWÓD Z WINY MĘŻA.PRZYSĄDZONO MI ALIMENTY OD BYŁEGO MĘŻA ,NIE WYWIĄZUJE SIĘ Z OBOWIĄZKU OD 2016 ROKU..NIE OTRZYMAŁAM ANI ZŁOTÓWKI.W JAKI SPOSÓB MOGĘ WALCZYĆ O ZWROT PIENIĘDZY,JAKĄ MAM SZANSE ŻE MI ODDA MOJE ZASĄDZONE ALIMENTY.

Gość AGNIESZKA
MAM ROZWÓD Z WINY MĘŻA.PRZYSĄDZONO MI ALIMENTY OD BYŁEGO MĘŻA ,NIE WYWIĄZUJE SIĘ Z OBOWIĄZKU OD 2016 ROKU..NIE OTRZYMAŁAM ANI ZŁOTÓWKI.W JAKI SPOSÓB MOGĘ WALCZYĆ O ZWROT PIENIĘDZY,JAKĄ MAM SZANSE ŻE MI ODDA MOJE ZASĄDZONE ALIMENTY.

Gość AGNIESZKA

Gość AGNIESZKA

Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...