Kategorie
Skocz do zawartości

Używany Mercedes-Benz A-klasa W168: mało komfortowy i trudny w naprawie

Admin Moja Firma
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mercedes A-klasa to prestiżowy przedstawiciel segmentu małych aut. Jako najtańszy z Mercedesów miał oferować komfort, niedostępny ówcześnie w swojej klasie. Czy było tak rzeczywiście?Co jest jego piętą Achillesową?

Powrót do artykułu: Używany Mercedes-Benz A-klasa W168: mało komfortowy i trudny w naprawie

• 4 lata później...
W 168 jakie jest ?? Co się psuje ?? Jaki trudny dostęp ?? Moje pędzidełko po prawie 7 latach od zakupu doczekało się : wymiany rozrządu, popychaczy ,paska, rolki zassały tylko świeżego smaru bo dobre. Weryfikacja rozrusznika (drugi kupiłem za 20 zeta, tak na wszelki ... ) Wywaliłem profilaktycznie kpl. łożysk w skrzyni za 540 zeta z uszczelniaczami.Za kompletne sprzęgło(3 elementy) zabuliłem 120 zeta z przesyłką , wysprzęglik za 2,5 dychy (na plusie za 2 ostatnie pozycje ok. 2 tysięcy zeta) Na zwykłym kanale , dysponując dwoma fabrycznymi podnośnikami do wymiany kół i kilkoma klockami by unieść karoserię. Jeśli mechanika przeraża odkręcenie ok. 14 śrubek , 4 węży od płynu , i paru złączy elektr. - TO CZAS ZMIENIĆ MIEJSCE PRACY ... Ja to zrobiłem sam , Mietek chodzi jak pszczółka . Szerokości dla posiadaczy ...

Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...