Admin Infor.pl Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Samochód wzięty w leasing okazał się mocno „awaryjny”. Kto w związku z tym ponosi odpowiedzialność za wady pojazdu w leasingu konsumenckim? Odpowiedź na to pytanie znajdziesz poniżej. Powrót do artykułu: Kto ponosi odpowiedzialność za wady samochodu w leasingu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysztof Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 W listopadzie 2017 roku kupiłem w salonie BMW w Opolu kupiłem model 520xD. Po ok. 2 miesiącach i zaczął się psuć. Od tego czasu usterka mimo wielokrotnych (chyba 7) napraw nie została skutecznie usunięta. Usterka wystąpiła już ponad 40 razy. W zapisach umowy i gwarancji jest napisane, iż nie mogę odstąpić od umowy ani żądać wymiany na nowy. Ale może jest jakiś akt prawny, ew. kruczek, który umożliwi mi skuteczne satysfakcjonujące mnie rozwiązanie- najchętniej wymianę samochodu na nowy lub rozwiązanie umowy. Bardzo proszę o pomoc. Problem w tym, że samochód jest na firmę kupiony w leasingu, a nie kupiony na osobę fizyczną, więc pewnie kodeks cywilny nie ma tu zastosowania. Bardzo proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi