Admin Księgowość Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Ustawa o podatku dochodowym nie wyjaśnia co to jest „nieodpłatne świadczenie”. Przepisy wskazują jednak w jaki sposób oraz według jakich kryteriów ustalić wartość takiego świadczenia. A dokładne wyjaśnienie tego pojęcia jest dla podatnika bardzo ważne, ponieważ nieodpłatne przysporzenia są przychodem z tytułu nieodpłatnego świadczenia, a więc należy od nich zapłacić podatek. Powrót do artykułu: Co to jest nieodpłatne świadczenie i jak określić jego wartość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jacek Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Przekazałem nieodpłatnie zaprojektowane logo nowo powstającej firmie. Nikt nie będzie za to płacił żadnego podatku. Państwo jest największym złodziejem, tworząc takie ustawy i opodatkowując wszystko. Nie zgadzam się z tym i nie będę pobierał opłat za niektóre moje usługi graficzne. Jest to moja własna praca, pomysł i opracowanie. To co z tym zrobię, jest tylko i wyłącznie moją prywatną sprawą. Pieniądze, to nie wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi