Admin Kadry Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Prawomocny wyrok wydany w sprawie odmowy przyznania renty z tytułu niezdolności do pracy nie zamyka ubezpieczonemu drogi do ponownego złożenia wniosku o to świadczenie. Muszą jednak być przedłożone nowe dowody, a wnioskodawca musi spełniać wszystkie ustawowe warunki nabycia prawa do renty. Powrót do artykułu: Wnioski o rentę można składać wielokrotnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewa Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 W 2011r. została mi przyznana renta do października 2014r. Obecnie chcę ponownie starać się o dalsze przedłużenie renty co powinnam zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogusława Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Trzeba ponownie złożyć wniosek o przyznanie renty chorobowej oraz zaświadczenie o stanie zdrowia druk ZUS N-9 wystawione przez lekarza prowadzącego chorobę oraz inne dokumenty potwierdzające proces leczenia (kart informacyjne,wyniki badań lekarskich )dokumenty można złożyć 60 dni przed terminem zakończenia obecnej renty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marta Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Na rentę socjalną też można składać wielokrotnie wniosek? po jakim upływie czasu od zabrania renty można ubiegać się o nią? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Na rentę socjalną też można składać wielokrotnie wniosek? po jakim upływie czasu od zabrania renty można ubiegać się o nią?Możesz wtedy, kiedy ustała przyczyna zabrania Ci renty. Np. zabrali Ci rentę, bo stwierdzili, że jesteś zdrowa, a Ty zachorowałaś ponownie i nie możesz pracować, wtedy składasz wniosek i wykazujesz nowe okoliczności przyznania renty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marta Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Jestem nieuleczalnie chora od urodzenia dla zusu jestem za mało chora żeby była całkowita,niezdolność do pracy jestem chora od urodzenia na porażenie mózgowe dziecięce z niedowladem prawej strony ciała zus stwierdził że niedowladem ten nie jest tak duży żeby podjąć jakakolwiek prace tego nie da się wyleczyć, jestem również po,udarze,niedokrwiennym w fazie plodowym. W czasie renty nikt nie chciał nawet przyjąć moje cv a co dopiero zatrudnić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marta po raz 3 Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Przypomniałam sobie jeszcze taką rzecz dostałam Nie jest pani całkowicie niezdolna do pracy Orzecznik i Komisja Zus Zus na podstawie Komisji odmowa przyznania renty socjalnej. I w tym postępowaniu mogę składac ponowny wniosek o rente po 5 latach pobierania (jezeli stan się pogorszy) czy muszę odwołać się do sądu i po wyroku sądu jak orzeknie ze nadal jestem zdolna do pracy .. i dopiero po sądzie jak stan się pogorszy ? BŁAGAM POMÓŻCIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Przypomniałam sobie jeszcze taką rzecz dostałam Nie jest pani całkowicie niezdolna do pracy Orzecznik i Komisja Zus Zus na podstawie Komisji odmowa przyznania renty socjalnej. I w tym postępowaniu mogę składac ponowny wniosek o rente po 5 latach pobierania (jezeli stan się pogorszy) czy muszę odwołać się do sądu i po wyroku sądu jak orzeknie ze nadal jestem zdolna do pracy .. i dopiero po sądzie jak stan się pogorszy ? BŁAGAM POMÓŻCIEJakiej pomocy oczekujesz od nas, internautów? Jeśli nie dostałaś renty, masz prawo odwoływać się do sądu, po każdej odmownej decyzji ZUS-u. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi