Admin Kadry Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Określony przez ustawodawcę 14-dniowy termin na sporządzenie protokołu powypadkowego ma charakter instrukcyjny. Uchybienie temu terminowi m.in. nie powoduje negatywnych skutków prawnych dla poszkodowanego. Powrót do artykułu: Skutki przekroczenia terminu na sporządzenie protokołu powypadkowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 informacja iż w ciągu 14 dni należy zapoznać poszkodowanego z treścią protokołu jest błędna. Rozporządzenie wyraźnie wskazuje najpierw 14 dni na sporządzenie a potem zapoznanie pracownika z protokołem przed dostarczeniem do pracodawcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MAREK Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 jeszcze jedno - cytuję "Przepisy wymienionego rozporządzenia nie określają czynności składających się na „sporządzenie protokołu powypadkowego”. Jak to? przecież protokół dotyczy ustalenia okoliczności i przyczyn wypadku a to wyraźnie jest wskazane, iż należy przeprowadzić oględziny miejsca wypadku, wysłuchać wyjaśnień poszkodowanego itd wg rozporządzenia. pkt 16 protokołu wykaz załączników. Artykuł wprowadza w błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paweł Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 A mam pytanie czekam juz 7 mcy na protokół powypadkowy a wypadek był w Niemczech ale z polskiej firmy kto taki protokół ma sporządzić strona Niemiecka czy Polska bo już czekam 7 miesięcy i dalej nie mam takiego protokołu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi