Kategorie
Skocz do zawartości

Czy pracownikowi przysługuje odprawa lub odszkodowanie w razie wypowiedzenia umowy o pracę po badaniach okresowych

Admin Kadry
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Magazynier został skierowany na badania okresowe. Okazało się, że ma on wadę wzroku, która uniemożliwia mu pracę przy wózkach widłowych. Ich obsługa jest podstawą wykonywanej przez niego pracy. Gdy przedstawił orzeczenie o niezdolności do pracy, pracodawca wypowiedział mu umowę o pracę zawartą na czas nieokreślony. Czy pracownikowi przysługuje odprawa lub odszkodowanie?

Powrót do artykułu: Czy pracownikowi przysługuje odprawa lub odszkodowanie w razie wypowiedzenia umowy o pracę po badaniach okresowych

• 3 lata później...
  • 2 lata później...

Umowa o pracę konczyla się 31, 05 2020 zakład rozwiązał ze mną umowę 27 04 2020 z powodu orzeczenia lekarskiego , które wydane było 17 04 2020 wyslali mnie na tydzień na urlop i wreczyli mi wypowiedzenie. Czy w takim przypadku należy mi się odprawa.

Umowa o pracę konczyla się 31, 05 2020 zakład rozwiązał ze mną umowę 27 04 2020 z powodu orzeczenia lekarskiego , które wydane było 17 04 2020 wyslali mnie na tydzień na urlop i wreczyli mi wypowiedzenie. Czy w takim przypadku należy mi się odprawa.

Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...