Admin Kadry Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Wakacyjne wyjazdy pracowników i ich rodzin wiążą się nieodłącznie z dodatkowymi wydatkami. Pracodawca może jednak dofinansować ich letni wypoczynek. Powrót do artykułu: Wczasy pod gruszą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Witam, a czy pracodawca może zażądać FV z okresu kiedy się miało urlop? Np mam 14 dni urlopu i pracodawca chce ode mnie FV na poświadczenie, że gdzieś wypoczywałem. Bez FV nie przyznają pieniążków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleżanka Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Jeśli jest taki wymóg udokumentowania wyjazdu w waszym regulaminie ZFŚS, to moim zdaniem pracodawca ma rację. Ale z drugiej strony zapis o przedłożeniu faktury za wczasy czy pobyt gdzieś tam, wg mnie ogranicza dostęp do tego świadczenia socjalnego dla pracowników, którzy nie jeżdżą na wczasy.Za wypoczynek niezorganizowany /wyjazdy prywatne/ też powinno przysługiwać dofinansowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gretti Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Bardzo ciekawy ten artykuł, o którym wspominasz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Witam, a czy pracodawca może zażądać FV z okresu kiedy się miało urlop? Np mam 14 dni urlopu i pracodawca chce ode mnie FV na poświadczenie, że gdzieś wypoczywałem. Bez FV nie przyznają pieniążków. Żądać może wtedy, kiedy dofinansowuje wypoczynek w zorganizowanej formie, jeżeli wypłaca świadczenie, dla którego jedynym wymogiem jest określona ilość dni urlopowych, to nie ma prawa żądać dowodu opłacenia nie/zorganizowanej formy wypoczynku, taki zapis, nawet jeżeli jest w regulaminie, jest nierównym traktowaniem, które powinno być zgłoszone do PIP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pracocholik Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Witam, mam pytanie. Jeśli w jednej pracy( umowa o prace, pelny etat) dostalam wczasy pod grusza - 1.09-15.09 to w tym czasie mogę isc do pracy numer 2( umowa zlecenie)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 Witam serdecznie. W mojej pracy, w tym roku uzyskałam informacje że świadczenia z tytułu wczasy pod gruszą przysługują pracownikowi co 2 lata i mój wniosek nie został przyjęty. Czy faktycznie może tak być w różnych miejscach czy jest to polityka tego miejsca jak oszukać pracownika a w przepisach powinno być wypłacane do roku? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZosiaA Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 Nie ma w przepisach "co roku"Jest tak, jak zapisano w Regulaminie w zakładzie pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi