Kategorie
Skocz do zawartości

Pracownicze koszty uzyskania przychodów (cz.1)

Admin Kadry
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Podstawowe koszty uzyskania przychodów wynoszą 111 zł 25 gr miesięcznie, a za rok podatkowy nie więcej niż 1335 zł, w przypadku gdy podatnik uzyskuje przychody z tytułu jednego stosunku służbowego czy stosunku pracy.

Powrót do artykułu: Pracownicze koszty uzyskania przychodów (cz.1)

• 1 rok później...
Od początku roku 2015 do 28 maja 2015 przebywałam na zwolnieniu chorobowym z powodu ciąży. 28 maja nastąpił poród i od tego czasu przebywam na urlopie macierzyńskim. Miejsce pracy znajduje się poza miejscem zamieszkania. Jakie koszty uzyskania przychodu powinnam wpisać w PIT-37?

Mam podobne pytanie: od początku roku 2015 do 13 sierpnia 2015 przebywałam na zwolnieniu chorobowym z powodu ciąży.

13 sierpnia nastąpił poród i od tego czasu przebywam na urlopie macierzyńskim. ( W pit 11 - wpisane jest: 278,12)

Jakie koszty uzyskania przychodu powinnam wpisać w PIT-37? takie jak na picie? czy 1335 ?

Mam podobne pytanie: od początku roku 2015 do 13 sierpnia 2015 przebywałam na zwolnieniu chorobowym z powodu ciąży.13 sierpnia nastąpił poród i od tego czasu przebywam na urlopie macierzyńskim. ( W pit 11 - wpisane jest: 278,12)Jakie koszty uzyskania przychodu powinnam wpisać w PIT-37? takie jak na picie? czy 1335 ?

Takie jak na picie 11 , 278,12

• 1 rok później...

Ja również mam podobny problem. Od sierpnia 2016 przebywam na urlopie macierzyńskim. Mam wykupiony pakiet świadczeń medycznych opłacany przez pracodawcę. Czy w rozliczeniu za miesiące sierpień-grudzień mam uwzględnić koszty uzyskania przychodu? W pełnej wysokości?

Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...